Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αφιέρωμα στο βύσσινο


17
0


Μερίδες: 1 κιλό γλυκό
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τα βύσσινα περιέχουν περισσότερα οξέα (κιτρικό και μηλικό) από τα κεράσια, γι αυτό είναι υπόξυνα και ονομάζονται και οξυκέρασα. Έχουν περίπου τις ίδιες ιδιότητες με τα κεράσια. Τρώγονται ευχάριστα, ραντισμένα με ρούμι ή κονιάκ και πασπαλισμένα με ζάχαρη.Τα κουκούτσια τους περιέχουν υδροκυανικό οξύ, ενώ έχουν την ίδια θρεπτική αξία με τα κεράσια. Είναι ωφέλιμα για όσους πάσχουν από αναιμία, ενώ η βυσσινάδα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τον πυρετό.
Επίσης όσοι πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα, χρόνια νεφρίτιδα και άλλες αρρώστιες των νεφρών, όταν τρώνε συχνά βύσσινα, τα ενοχλήματα υποχωρούν σημαντικά.
Ετικέτες:Γλυκό κουταλιού - ποτά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Βύσσινο γλυκό και βυσσινάδα
Υλικά
2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζαχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
χυμό από ένα λεμόνι



Βύσσινο λικέρ
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
2 κιλά κονιάκ
5 γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλλα

Βύσσινο γλυκό και βυσσινάδα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 50 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες και με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από την κατσαρόλα και βράζουμε άλλα 20 λεπτά το σιρόπι ώστε να δέσει η βυσσινάδα.
Μ αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε εύκολα και γλυκό και βυσσινάδα.
Αν δε θέλουμε να φτιάξουμε βυσσινάδα βάζουμε μόνο ένα ποτήρι νερό και φτιάχνουμε απλά γλυκό.




Βύσσινο λικέρ
Βάζουμε το βύσσινο, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλλα και το κονιάκ σε μια γυάλα και την αφήνουμε 40 με 50 μέρες στον ήλιο.
Τις πρώτες μέρες την κουνάμε λίγο για να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν περάσει το διάστημα των 40 - 50 ημερών, φιλτράρουμε σε καθαρά μπουκάλια και το λικέρ μας είναι έτοιμο.

Σχόλια

User Photo butterfly butterfly
2010-08-06 16:04:10
Συμφωνω απολυτως σοκολατουλα.Δυστυχως σημερα εχουμε χασει την αξια καποιων πραγματων!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-08-06 12:34:10
Εγώ είμαι λάτρης των παραδοσιακών Butterfy μου και των αναμνήσεων γενικά...Τότε που όλα ήταν πιο αγνά και με κάθε συνταγή γέμιζε το σπίτι αρώματα...
User Photo butterfly butterfly
2010-08-06 10:57:13
Συγχαρητηρια!Ειναι καλο που και που να θυμομαστε τα παιδικα μας χρονια.Γιατι σιγουρα το γλυκο αυτο το εχουν φιαξει κατα καιρους ολες οι γιαγιαδες του κοσμου για τα εγγονια τους.!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-08-05 20:45:52
Κι εγώ το ίδιο Cook Therapist. Είναι ένα γλυκό γεμάτο παιδικές μνήμες. Τώρα τελευταία μ έχει πιάσει κάτι με τα παραδοσιακά...:)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-08-05 20:33:36
Είναι από τα ελάχιστα γλυκά του κουταλιού που τα έχω στην καρδιά μου. Ίσως γιατί το έφτιαχνε ωραίο η γιαγιά μου! Μαζί με ένα καλό παγωτό καϊμάκι είναι ακαταμάχητο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.