Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αυστραλέζικα μικρά κέϊκ - Friands


12
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Αυτά τα πανάλαφρα και αφράτα κείκς λέονται friands, σερβίρονται στα καφέ του Σύδνεϋ και περιέχουν ασπράδια, αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη.
Συνδυάστε με ό,τι φρούτο θέλετε, φράουλα ή βατόμουρο είναι τα πιο ταιριαστά. Εγώ έβαλα βερύκοκο που όμως είναι κάπως ξυνό.

Πάει με παγωτό βανίλια ή σορμπέ λεμόνι!
Ετικέτες:κέϊκ, μάφιν, μάφινς, φρούτα, βατόμουρα, άχνη, ασπράδια, αμύγδαλα, αφράτα, γλυκό, κέικ φρούτων Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 100γρ βούτυρο η βιτάμ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη παραπάνω για πασπάλισμα
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 85 γρ. αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
  • 3 ασπράδια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 85 γρ. φράουλες, βατόμουρα ή κεράσια ή μαρμελάδα από τα παραπάνω
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200΄και βουτυρώνετε 6 θήκες για μάφινς. Λυώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ανακατέυετε την άχνη και το αλεύρι σε μπωλ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε όλα με τα δάχτυλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε άλλο μπωλ μέχρι που να γίνουν αφρός που να στεκεται στο πηρούνι. Κάντε ένα πηγαδάκι στη μέση του μίγματος ζάχαρη -αλεύρι -αμύγδαλα και προσθέστε τα ασπράδια, το ξύσμα και το βιτάμ. Ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να γίνει σαν παχύρευστο κουρκούτι.
  3. Μοιράστε το μίγμα στις θήκες με ένα μεγάλο κουτάλι. Μοιράζετε τα φρούτα ή τη μαρμελάδα πάνω σε κάθε κέϊκ και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να είναι σφιχτά όταν τα αγγίζετε και να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
  4. Τα αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν στις θήκες και μετά τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε μια σχάρα. Σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-08-01 14:57:24
qslv εγώ παίρνω από σούπερ μάρκετ αμύγδαλα "φιλέ" (σε φλουδίτσες) και τα κονιορτοποιώ στο μπλέντερ.
User Photo qslv qslv
2011-08-01 13:20:15
Ερώτηση: τα τριμμένα αμύγδαλα είναι ωμά ή ψημένα (πριν τα τρίψουμε); Υπάρχει περίπτωση να βρω πουθενά έτοιμα τριμμένα όχι όμως σε μορφή marzipan;
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-07-17 10:13:39
Litsaki ουσιαστικά ειναι με την ίδια λογική (χτυπημένα απσράδια + άχνη + λίγο αλεύρι). Η προσθήκη των αμυγδάλων κάνει εδώ τη διαφορά. Παρόμοια είναι και μια συνταγή που ψάχνω να βρω για ένα γαλλικό κέϊκ που το είχα δοκιμάσει κάποτε, Gateau de noel λέγεται ή κάπως έτσι.
User Photo apapsa apapsa
2011-07-16 18:54:08
Ναι, χαθήκαμε, είσαι καλά;
User Photo litsaki73 litsaki73
2011-07-16 18:43:55
long time, no see.. :)
User Photo apapsa apapsa
2011-07-16 18:42:23
Α πολυ ενδιαφέρουσα συνταγή Strange! (@ litsaki73: Γεια σου, τι κάνεις; :ο) )
User Photo litsaki73 litsaki73
2011-07-16 18:30:42
νοστιμα φαινονται!! Ειναι η συνταγη αυτη για το angel cake?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.