Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το αβοκάντο ενώ ταυτόχρονα βράζουμε τα αυγά. Μοιράζουμε τα αβοκάντο στην μέση και αφαιρουμε το κουκούτσι. Αδειάζουμε την ψίχα του αβοκάντο σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τον χυμο λεμονιού για να μη μαυρίσει. Λιώνουμε τα αυγά (όχι πολύ δηλαδή να φαίνονται κομμάτια αυγού μέσα) και τα προσθέτουμε στο λιωμένο αβοκάντο. Προσθέτω το μαιντανό το κρεμμύδι το αλάτι το πιπέρι και την μαγιονέζα και ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
2011-10-15 16:12:12
Εντάξει, θα το κάνω. Θα αρέσει πολύ και στον γιο μου που τρελαίνεται για αυγά :ο)
2011-10-15 16:04:44
apapsa εγώ τα αγοράζω από φρουταγορά και γι'αυτο τα βρίσκω όπως τα χρειάζομαι. Αν όμως δεν βρεις ώριμα τότε άφησε τα εκτός ψυγείου για λίγες μέρες όπως σου γράφει και η StrangeEmily.
2011-10-15 15:26:24
Όχι! Δεν το είχα σκεφτεί! (Η εντολή μες στον κεφάλι μου είναι: "μην αφήνεις άλλα λαχανικά και φρούτα μαζί με τα μήλα γιατί ωριμάζουν γρήγορα". Το αντίστροφο διαταράσσει την ισορροπία του σύμπαντος :P ).
2011-10-15 15:18:06
@apapsa, δοκίμασες απλά να τα αφήσεις μαζί με μήλα στο σπίτι εκτός ψυγείου; Ωριμάζουν πιο γρήγορα, όπως συμβαίνει με τα ακτινίδια.
2011-10-15 15:13:12
Δυσκολεύομαστε πάρα πολύ να βρούμε ώριμα αβοκάντο. Είναι πάντα θεόσκληρα. Ίσως φταίει που ψωνίζουμε από σούπερ μάρκετ, δεν ξέρω. Ίσως σε μανάβικα να είναι πιο νορμάλ. Και μας αρέσουν τόσο πολύ...
2011-10-11 18:15:38
Πράγματι είναι και πολύ νόστιμο και πολύ έυκολο ιδίως αν διαλέξεις τα αβοκάντο σου να είναι ώριμα.
2011-10-11 13:41:17
Φαίνεται νόστιμο και έυκολο. Θα το δοκιμάσω!