Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αυγόπιτα με λάδι


11
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Παλαιότερα την έφτιαχναν με βούτυρο,όταν ακόμη τα υλικά ήταν αγνά.Σήμερα χρησιμοποιούμε λάδι ελιάς.Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πίτα που δεν τη συναντάμε εύκολα.Τη συνάντησα όμως στη Λευκάδα και την αντέγραψα αμέσως.Έτσι,για να διατηρούμε την παράδοση...
Ετικέτες:αλμυρή πίτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 10 αυγά
  • 1,5 φλ.γάλα
  • 3/4 φλ. λάδι
  • 700 γρ. φέτα
  • μοσχοκάρυδο και πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
  • Τα ομογενοποιούμε όσο γίνεται και προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη,μοσχοκάρυδο (για τη μυρωδιά των αυγών) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
  • Στρώνουμε άλλο ένα και πάνω σε αυτό ρίχνουμε λίγο από το μείγμα.
  • Το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και προχωράμε την ίδια διαδικασία αλλά τώρα στρώνοντας μόνο ένα φύλλο και ξανά λίγο από το μείγμα.
  • Αφήνουμε ξανά δυο φύλλα για το τελείωμα της πίτας.Αυτά απλώς τα λαδώνουμε.
  • Ραντίζουμε με νερό την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-02-07 23:19:06
Αξίζει,εξάλλου δεν την τρώμε και κάθε μέρα.....
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-07 15:41:25
Λατρεύω χοληστερίνηηηηη!!! :-p To καλό που σου θέλω να την αξίζει... :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.