Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αυγομακάρονα με μοσχάρι και μπρόκολο


4
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo TrendynatoR TrendynatoR
Μια πολύ ελαφριά συνταγή,για όσους αγαπάνε γενικά τα μη λιπαρά πιάτα.Θέλει λίγο χρόνο,αλλά πιστέψτε με,το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! :)
Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

150 γρ. Κινέζικα αβγομακάρονα(υπάρχει περίπτωση να βρείτε σε σούπερ μάρκετ μόνο νούντλς με αβγό.Κάνουν και αυτά)

100 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου

2 κ.σ. σπορέλαιο(και το ελαιόλαδο κάνει)

150 γρ. βοδινό φιλέτο(δηλαδή μοσχαράκι),σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδου,πολτοποιημένες

3 εκ. ρίζα από φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. βιετναμέζικη σάλτσα ψαριού (ο θεός και η ψυχή του που θα το βρείτε...)

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό(1*).Ελευθερώνουμε το σουρωτήρι,διότι ακολουθούν τα μπρόκολα, τα οποία τα ζεματάμε σε βραστό και αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά(2*).Αφού βράσει,το δροσίζουμε με πολύ κρύο νερό.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι(3*) σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζετε το φιλέτο(4*), ανακατεύοντάς το συνεχώς με μια σπάτουλα για να μην πιάσει στον πάτο του τηγανιού αφενός και αφετέρου να μην απορροφήσει πολύ λάδι.Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά(5*). Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά,τα μπρόκολα,τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα ψαριού,ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά(6*).Δοκιμάστε αν χρειάζονται λίγο αλάτι,την ώρα που θα σερβίρετε τα ζυμαρικά στα μπολ σας.


1*: την συνταγή περιμέναμε να μας πει για το αν θα σουρώσουμε τα μακαρόνια...

2*: για να είστε "μέσα" κάντε το 3,5-4 λεπτά.

3*: εδώ η συνταγή αναφέρει το γουόκ.Αν έχετε γουόκ,καλώς.Αν όχι,ε!Δεν θα βάλουμε και πλερέζες!

4*: ως είθιστε για τους Ασιάτες.

5*: μέχρι να μαραθούν και αυτά τα δύο.

6*: κοινώς,καθώς θα τα έχετε όλα αυτά σε χαμηλή φωτιά να ζεσταίνονται,σβήνετε εντελώς το μάτι της κουζίνας και καπακώνετε το τηγάνι για να διατηρηθεί η θερμοκρασία.

Σχόλια

User Photo maira maira
2010-06-06 19:36:05
κ άμα το κάνω με κανονικά μακαρονάκια λες να χαλάσει η γεύση?Καλή αρχή!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-06-05 14:09:35
πολυ καλη η συνταγη,αλλα τα νουντλς δε τα βραζω καθολου. μολις βρασει το νερο αποσυρω και τα αφηνω 4 λεπτα περιπου να μαλακωσουν και ειναι οκ. θα δοκιμασω και με μπροκολο!
User Photo TrendynatoR TrendynatoR
2010-06-04 23:19:09
Παιδιά συγγνώμη αλλά φωτογραφία την επόμενη φορά,διότι όταν το σκέφτηκα,είχε μείνει μόνο ένα βρώμικο τηγάνι... :D

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.