Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αυγά Ποσέ


5
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Μίξη γαλλικής και ποντιακής κουζίνας!Επιβάλλονται οι βουτιές με βουκίτσες ψωμιού.
Ετικέτες:Γεμάτη γεύση, άρωμα πιπεριάς, δυναμωτικό, γρήγορο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Αυγά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 μεγάλα αυγά (2 ανά άτομο)
  • 4 κ.σ. βούτυρο (φρέσκο για ποντιακή version ή μαργαρίνη)
  • 2 κ.σ. πάπρικα (γλυκιά)
  • Αλάτι
  1. Τοποθετούμε αρκετό νερό σε ένα τηγάνι
  2. Αφού βράσει το νερό σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά όπως όταν κάνουμε "μάτια".
  3. Αλατίζουμε και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα αυγά με το νερό που βράζει, έτσι ώστε να ασπρίσουν από παντού.
  4. Όταν πλέον δεν φαίνεται το χρώμα των κρόκων, με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αυγά στα πιάτα μας.
  5. Αδειάζουμε το νερό από το τηγάνι και τοποθετούμε το βούτυρο.
  6. Όταν λειώσει το βούτυρο ρίχνουμε την πάπρικα και την καβουρδίζουμε λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Περιχύνουμε τα αυγά μας.
  8. Σπάστε τους κρόκους με βούκες ψωμιού και απολαύστε την ιδιαίτερη γεύση.

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-01 09:31:46
to poio dyskolo sta pose einai na mhn sou aplwsei to aygo exw faei karteles kai karteles aygwn mexri na to petyxw

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.