Εισαγωγή Φωτογραφιών |
Αυγά Ποσέ
5 0
Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 ' |
ΜΗΤΣΟΣ |
|
Μίξη γαλλικής και ποντιακής κουζίνας!Επιβάλλονται οι βουτιές με βουκίτσες ψωμιού. |
Ετικέτες:Γεμάτη γεύση, άρωμα πιπεριάς, δυναμωτικό, γρήγορο |
Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Αυγά |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
- 4 μεγάλα αυγά (2 ανά άτομο)
- 4 κ.σ. βούτυρο (φρέσκο για ποντιακή version ή μαργαρίνη)
- 2 κ.σ. πάπρικα (γλυκιά)
- Αλάτι
|
- Τοποθετούμε αρκετό νερό σε ένα τηγάνι
- Αφού βράσει το νερό σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά όπως όταν κάνουμε "μάτια".
- Αλατίζουμε και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα αυγά με το νερό που βράζει, έτσι ώστε να ασπρίσουν από παντού.
- Όταν πλέον δεν φαίνεται το χρώμα των κρόκων, με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αυγά στα πιάτα μας.
- Αδειάζουμε το νερό από το τηγάνι και τοποθετούμε το βούτυρο.
- Όταν λειώσει το βούτυρο ρίχνουμε την πάπρικα και την καβουρδίζουμε λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Περιχύνουμε τα αυγά μας.
- Σπάστε τους κρόκους με βούκες ψωμιού και απολαύστε την ιδιαίτερη γεύση.
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|
2010-11-01 09:31:46
to poio dyskolo sta pose einai na mhn sou aplwsei to aygo exw faei karteles kai karteles aygwn mexri na to petyxw