Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ατομικά τιραμισού


10
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula

Μια εύκολη και γρήγορη βερσιόν του κλασικού γλυκού που αγαπάμε!

Ετικέτες:Γλυκό ψυγείου, tiramisu Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

150  γραμμάρια σαβαγιάρ
300 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφια ή όποιο άλλο τυρί σε κρέμα σας αρέσει
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα νερό πού έχουμε διαλύσει 2 κουταλάκια νες καφέ και  έχουμε προσθέσει 1 σφηνάκι καλούα
3 κουταλιές κακάο

Σ ένα μπολ βάζουμε το νερό, τον καφέ και το λικέρ και βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα.
Τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στα ποτήρια.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας σε κάθε ποτήρι πάνω από τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Καλύπτουμε τα ποτήρια με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-03-09 21:57:08
Οκ, ελήφθη το μήνυμα Cooktherapist, θα το φτιάξουμε το γλυκό και με όλες τις άλλες εκδοχές να το ευχαριστηθείς :o) Sokolatoula, θα δοκιμάσω και θα σου πω πώς γίνεται με τα άλλα τυριά. Φιλάκια πολλά!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-03-09 16:24:48
Καλή ιδέα φαίνεται η extra ζάχαρη! Ακούς apapsa; :)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-09 16:08:41
Apapsa και cook therapist μόλις τώρα είδα τα σχόλιά σας και έχω να πω τα εξής: Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ξινούτσικη η κρέμα και εγώ που είμαι γλυκατζού προσθέτω επιπλέον ζάχαρη άχνη. Άλλη μισή κούπα σίγουρα. Τώρα που το σκέφτομαι θα το διορθώσω και στη συνταγή γιατί κι εμένα κάτι δεν μου πήγαινε καλά όταν δοκίμασα τη συνταγή, αλλά οι υπόλοιποι της παρέας που είχαν φάει μου είπαν ότι είναι μια χαρά! Όταν την ξανάφτιαξα με επιπλέον ζάχαρη μου άρεσε καλύτερα. Για τα υπόλοιπα τυριά δεν έχω άποψη γιατί δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Βάζω πάντα το συγκεκριμένο σ αυτή τη συνταγή.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-03-07 16:31:48
Εμένα πάλι μου φάνηκαν ωραιότατα και ήταν οτι έπρεπε για μια μίνι οικογενειακή συγκέντρωση που κάναμε! Δεν μου φανηκαν ξινούτσικα (αλήθεια τη φιλαδελφεια απο πότε την είχαμε στο ψυγείο; :P) ίσως όμως να ξεχώριζε η γεύση του τυριού λίγο. Δεν ξέρω για τις εκδοχές που λέει η apapsa. Μάλλον πρέπει να τις δοκιμάσω όλες για να καταλήξω!!! Σίγουρα θα το ξαναφτιάξουμε πάντως :) Thnx Sokolatoula!
User Photo apapsa apapsa
2010-03-07 16:21:05
Το φτιάξαμε τελικά σήμερα και πολύ το ευχαριστηθήκαμε, είχαμε καιρό να μαγειρέψουμε μαζί με τον Cooktherapist! Θα πω πώς μου φάνηκαν: τα σαβαγιάρ ήταν τέλεια, το μείγμα που τα βουτήξαμε ότι έπρεπε, η κρέμα, όμως, μου φάνηκε λίιγο ξινούτσικη. Ίσως αν βάζαμε Φιλαδέλφεια light να μην ήταν. Ή ίσως το δοκιμάσουμε και μ' εκείνα τα ιταλικά τυριά σε κρέμα, mascarpone ή ricotta. (Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω τη γεύση τους.) Ευχαριστούμε Σοκολατούλα για τη συνταγή, ξινούτσικα-ξεξινούτσικα τα εξολοθρεύσαμε (όχι θα κολώναμε!) :o)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-18 22:02:23
Εγώ που δεν είμαι και πολύ των ωμών αυγών Cook Therapist τη φτιάχνω συχνά αυτή τη συνταγή και αρέσει πολύ. Θα περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-02-18 21:57:24
Αυτό το -χωρίς αυγά- είναι ενδιαφέρον. Θα πρέπει να δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή και ας μην είναι τόσο αυθεντική όσο εκεινη με τα αυγά. Στη φωτό φαίνεται ωραιότατο!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-18 21:44:04
Κι εγώ Βάνα μου. Ότι κυκλοφορεί σε τιραμισού το δοκιμάζω. Απλά αυτή η συνταγή είναι πιο εύκολη και χωρίς αυγά. Τη φτιάχνω αρκετά συχνά.
User Photo vana vana
2010-02-18 21:21:22
Τέλειο φαίνεται sokolatoula μου.Τελικά όσες συνταγές δω για τιραμισού όλες μου αρέσουν. Και η φωτογραφία μου ανοίγει την όρεξη.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.