Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ατμοψάρι


8
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo marilu marilu
πολύ νόστιμη!!
Ετικέτες:ψάρι ατμός Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

15 φύλλα μαρουλιού
1 κουτ. χυμός λεμονιού
1 λυθρίνι περίπου 1 1/2 kg
160 gr βούτυρο σε κύβους
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 φύλλο δάφνης
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
πιπέρι σε κόκκους
170ml ζωμός ψαριού
170 ml λευκό ξηρό κρασί
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC.
Βουτάτε τα φύλλα του μαρουλιού σε καυτό νερό και τα αφήνετε 3 λεπτά να μαλακώσουν.
Τα σουρώνετε και τα ξεβγάζετε.
Καθαρίζετε το λυθρίνι και το ξεπλένετε.
Γεμίζετε την κοιλιά του με τα κρεμμύδια και το λεμόνι(τις λωρίδες), το καλύπτετε εντελώς με τα φύλλα μαρουλιού και το βάζετε σε βαθύ ταψί.
Ρίχνετε γύρω του τον ζωμό, το κρασί, το υπόλοιπο κρεμμύδι,πιπέρι και το φύλλο φάφνης.
Επάνω στο μαρόυλι βάζετε 30 gr βούτυρου.
Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε μέχρι να ψηθεί καλά ως το κέντρο του.
Το βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το κρατάτε ζεστό.
Το ζουμί που έχει απομείνει στο ταψί το σουρώνετε και το βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να μείνειτο μισό.
Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά.Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού και βαζετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα και την σερβίρετε μαζί με το ψάρι.

Καλή όρεξη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.