Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC.
Βουτάτε τα φύλλα του μαρουλιού σε καυτό νερό και τα αφήνετε 3 λεπτά να μαλακώσουν.
Τα σουρώνετε και τα ξεβγάζετε.
Καθαρίζετε το λυθρίνι και το ξεπλένετε.
Γεμίζετε την κοιλιά του με τα κρεμμύδια και το λεμόνι(τις λωρίδες), το καλύπτετε εντελώς με τα φύλλα μαρουλιού και το βάζετε σε βαθύ ταψί.
Ρίχνετε γύρω του τον ζωμό, το κρασί, το υπόλοιπο κρεμμύδι,πιπέρι και το φύλλο φάφνης.
Επάνω στο μαρόυλι βάζετε 30 gr βούτυρου.
Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε μέχρι να ψηθεί καλά ως το κέντρο του.
Το βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το κρατάτε ζεστό.
Το ζουμί που έχει απομείνει στο ταψί το σουρώνετε και το βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να μείνειτο μισό.
Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά.Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού και βαζετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα και την σερβίρετε μαζί με το ψάρι.
Καλή όρεξη.