Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρωματικά μπουτάκια με ρύζι


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo mima mima
Αν σας αρέσει το ρύζι στο φούρνο θα το βρείτε υπέροχο
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

10 μπουτάκια κοτόπουλου (χωρίς το καπάκι)
2 φλ. τσαγιού ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.γλ. κάρυ
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γλ. σκόρδο σκόνη
4-5 στήμονες κρόκου
1 κ.σ. αλεύρι σκληρό
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
Πλένουμε τα μπουτάκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και το ρίχνουμε πάνω στα μπουτάκια να αλειφθούν παντού. Τα αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε στο μούλτι τα στερεά υλικά. Τα χτυπάμε για 4-5 δευτερόλεπτα και τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο. Πέρνουμε τα μπουτάκια ένα ένα από το λαδολέμονο και τα κυλάμε μέσα στα μπαχαρικά να κολλήσουν παντού. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε 45 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς (δοκιμάστετα γιατί μερικές φορές οι κουζίνες ψήνουν διαφορετικά). Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το ταψί και τα κρατάμε ζεστά. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί νερό ζεστό, στην αναλογία που γράφει η συσκευασία του ρυζιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το νερό να λυώσουν αυτά που έχουν μείνει στο ταψί από το ψήσιμο του κοτόπουλου και ρίχνουμε και το ρύζι. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα. Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί στο φούρνο, χωρίς να τον ανοίξουμε, για 20 λεπτά, να φουσκώσει το ρύζι (το μπασμάτι βράζει πιο γρήγορα). Σε μια πιατέλα βάζουμε τα μπουτάκια στη μέση σε πυραμίδα και γύρω τους το ρύζι και φέτες τομάτας για διακόσμηση.
Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-09-02 13:29:41
Τα έφτιαξα χτες και έγιναν πάρα πολύ ωραία! Ευχαριστηθήκαμε φαγητό! :o)
User Photo apapsa apapsa
2009-08-26 19:55:34
Α ναι, κατάλαβα. Ναι, λέω να το δοκιμάσω :o) Ευχαριστώ!
User Photo mima mima
2009-08-26 19:49:52
Αν παίρνεις συσκευασμένα κοτόπουλα, έχει μπούτια και μπουτάκια. Είναι το πάνω μέρος από το μπούτι που το κάνει πιο μεγάλο! Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις.
User Photo apapsa apapsa
2009-08-26 18:49:53
Mima, να ρωτήσω κάτι; Τι εννοείς όταν λες "το καπάκι";

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.