Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρωματικά κεφτεδάκια


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo vch vch
Απίθανη συνταγή για κεφτεδόφιλους!!!
Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 400 γρ κιμάς χοιρινός από μπούτι χωρίς λίπος
  • 1 μαρούλι μαλακό (από τα μικρά στρογγυλά) ή λίγα φύλλα από Μολόχα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών (θυμάρι, θρούμπι, μπαχάρι, φρέσκια μαντζουράνα, κρεμμυδάκια «Chives», βασιλικό και λίγο δυόσμο)
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ψίχα από ψωμί ολική αλέσεως
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πλένουμε το μαρούλι, κρατάμε  τα πιο καλά φύλα για μετά, τα υπόλοιπα τα βράζουμε για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό; Τα απομακρίνουμε απο το νερό και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.

 

  • Λιώνουμε το σκόρδο με τη βοήθεια αλατιού, το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, το αποκρίνουμε από το τηγάνι και το ανακατώνουμε μαζί τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (70 % της ποσότητας) και τα ρίχνουμε όλα στο κρέας. Προσθέτουμε τη λιωμένη ψίχα, την οποία προηγουμένως έχουμε βρέξει με λίγο ζωμό κρέατος και την έχουμε στύψει. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

 

  • Ζυμώνουμε τα υλικά με τον κιμά και πλάθουμε κεφτεδάκια μικρά. Τα τυλίγουμε ένα ένα στα φύλλα από μαρούλι ή μολόχα.

 

  • Βάζουμε τους κεφτέδες σε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, τα υπόλοιπα αρωματικά, το αλάτι και λίγο νερό. Καλύπτουμε τα κεφτεδάκια με τα φύλλα που κρατήσαμε πίσω απο πριν. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 30’.

 

  • Αφού ψηθούν τα μεταφέρετε χωρίς τα ζουμιά τους σε μία πιατέλα για το τελικό σερβίρισμα.

 

  • Τα ζουμιά τα μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Το ρίχνουμε από πάνω από τα κεφτεδάκια. Προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό για διακόσμηση.

 

TIP:

Εάν βρείτε φύλλα μολόχας η διαφορά είναι αισθητή!! Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με άνθη κολοκυθιάς.

Δοκιμάστε και ντολμαδάκια με τη μολόχα.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-10-22 23:36:30
Καλώς όρισες Orsalia. Μολόχες κάποτε φέρνουν στην κεντρική λαχαναγορά. (Βαρβάκειος) .΄Μαντζουράνα βρίσκει κανείς σε μανάβικα που έχουν βιολογικά προιόντα, ακόμα και στην οδό Αθηνών σε καταστήματα που έχουν βότανα. Ξερή βρίσκουμε και στα σούπερμάρκετ
User Photo orsalia orsalia
2009-10-22 13:47:35
Να ρωτησω κατι? Μολοχα και ματζουρανα που βρισκω συνηθως?
User Photo vch vch
2009-07-22 22:30:08
Καλόοοοοοο
User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-07-22 20:23:35
Πρέπει να είναι απίστευτη γεύση! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια και τα μάτια μου γυρίζουν σαν slot-machine... αλλά αντί για φρουτάκια, κεφτεδάκια....!!!!!!
User Photo vch vch
2009-07-21 00:12:48
Εγώ βρίσκω τη Μολόχα πολύ γλυκιά. Ισως εαν δεις οτι σου βγαίνει πικράδα, να χρειαστούν να βράσουν αρχικά σε λίγο νερό το οποίο θα το πετάξεις και να χρησιμοποιηθούν με δεύτερο νερό. Η μαμμά μου έκανε τα ντολμαδάκια με μολόχα και είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή στα αμπελόφυλλα. Τα λουλούδια είναι πάρα πολύ νόστιμα επίσης..
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-07-20 20:12:48
Αυτό με τα άνθη κολοκυθιού θα μου άρεσε πιο πολύ απ'όλα!
User Photo λιζα λιζα
2009-07-20 13:58:22
Μ'αρέσει πολύ η συνταγή και θα την φτιάξω αλλά για πες μου? Η μολόχα δεν θα πικρίζει στην γεύσει?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.