Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρνίσιο μπούτι σε λαδόκολα


8
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Δοκιμάστε το αρνάκι στο φούρνο με αυτό τον τρόπο και δε θα ξεκολλάτε!Είναι πολύ μαλακό,μυρωδάτο και νοστιμότατο.

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ολόκληρο αρνίσιο μπούτι (1,8-2 κιλά)
2 σκελ.σκόρδο σε φετούλες
χυμός λεμονιού
3 κουτ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο
καρφάκια γαρίφαλο

1 κιλό πατάτες για φούρνο
2 κουτ. βούτυρο
αλατοπίπερο και λεμόνι για τις πατάτες

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. 
Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε βαθιές τρυπούλες στη σάρκα του κρέατος. Ρίχνετε αλατοπίπερο μέσα και σπρώχνετε από μία φετούλα σκόρδο, ένα ολόκληρο γαρίφαλο και φυλλαράκια δεντρολίβανου σε κάθε τρύπα.
Αλείφετε με το λάδι.
Κόβετε 3-4 μεγάλα κομμάτια από χαρτί ψησίματος. Ακουμπάτε επάνω το κρέας και περιχύνετε με το λεμόνι.
Διπλώνετε το κρέας με τα χαρτιά 3-4 φορές, να σκεπαστεί καλά και να μη χυθούν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ξεραθεί το κρέας.
Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 3-4 ώρες.
Την τελευταία ώρα του ψησίματος βγάζετε το αλουμινόχαρτο και βάζετε τις πατατούλες σε ταψάκι.
Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και βάζετε στον φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα, να ροδίσουν.

Βγάζετε το κρέας από τον φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά, ξετυλίγετε από το χαρτί και βάζετε σε πιατέλα.

Γαρνίρετε με τις πατατούλες και τα φύλλα δεντρολίβανου και σερβίρετε.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.