Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρνάκι με σπαράγγια


0
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo nikmauro nikmauro

Θα σας αρέσει...

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (0 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό λαιμός αρνιού
200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό σπαράγγια
χυμός ενός λεμονιού
24 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο με λίγο νερό
1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Πλύντε το κρέας και στεγνώστε το, μετά χωρίστε το σε 6 μερίδες.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, και τσιγαρίστε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει.

Στο μεταξύ πλύντε και ψιλοκόψτε τα σπαράγγια.

Βράστε λίγο αλατισμένο νερό, προσθέστε τα σπαράγγια και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Χύστε το νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Όταν το κρέας μαλακώσει, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξτε το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας και πήξτε τη σάλτσα με το νερωμένο αλεύρι.

Ρίξτε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.

Βάλτε σε ένα πιάτο πρώτα τα σπαράγγια και από πάνω τοποθετήστε το αρνί και τη σάλτσα. 

Διακοσμήστε με μαϊντανό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.