Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρνάκι λεμονάτο


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω από 12 χρονών με τη βοήθεια της μανούλας μου.Ειλικρινά λατρεύω αυτό το φαγητό ίσως γιατί ήταν από τα πρώτα που με μύησαν στο μαγικό κόσμο της κουζίνας.Απολαύστε το...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 1/2 κιλό μπούτι από αρνί ή κατσίκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
  • Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.
  • Χρησιμοποιώντας το μισό λάδι το τσιγαρίζουμε.
  • Στο μεταξύ,πολτοποιούμε στο μούλτι τα σκόρδα βοηθώντας τα να λιώσουν με το κρασί.
  • Σε ένα μεγάλο ταβά,ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε τα τηγανισμένα κομμάτια αρνιού.
  • 'Εχοντας τοποθετήσει όλο το κρέας βάζουμε τον ταβά στη φωτιά (μέτρια) και μόλις το λάδι αρχίζει να καίει, ρίχνουμε το μείγμα κρασιού και σκόρδου.Εδώ να δείτε μυρωδιά....!!!!
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νεράκι,αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες και μόλις το κρέας έχει μισοβράσει τις ρίχνουμε κι αυτές στον ταβά.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
  • Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο,παίρνουμε λίγο ζουμάκι και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι (εγώ αυτό είχα) ,τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη.
Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2011-03-01 14:28:32
Aπλά...............τέλειο. Μόνο που εγώ τα σκόρδα τα αφήνω ολόκληρα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.