Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρνάκι Άτακτο στη λαδόκολλα. (ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ)


19
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 210 '
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
Κάποτε υπήρχε ένα άτακτο αρνάκι που γυρνούσε από δω και από κει. Πολύ τον παίδευε αυτόν τον κακόμοιρο τον τσοπάνη και αποφάσισε να το φυλακίσει. Έτσι, αφού το "περιποιήθηκε" σκέφτηκε να το βάλει στο χαρτί. Και για να μην αισθάνεται μόνο του, έβαλε παρέα και μερικές πατατούλες και διάφορα χορταρικά. Είναι μία συνταγή που την έφιαχνε ο συνονόματος παππούς μου. Χασάπης ών. ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.
Ετικέτες:Αλμυρό, φούρνος, αρνί, λαχανικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (19 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 χέρι από αρνάκι 2 kgr περίπου
  • 3 κ. πατάτες κομμένες για φούρνο
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο άνηθο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι σε μικρά κομματάκια
  • 1 μπόλια αρνίσια (ή σκέπη)
  • 3 κ. γλ. λάδι
  • 5+5 σκ. σκόρδο
  • αλάτι χονδρό, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμόνι
  • 1 λαδόκολλα
  • 1 χασαπόκολλα
  • 1 ή 2 φύλλα εφημερίδα (αριστερή, κεντρώα ή δεξιά δεν πειράζει)
  • Σπάγγο (σχοινένιο που να μην καίγεται)

  1. Πλένουμε το αρνάκι, και  το τοποθετούμε στη μέση της λαδόκολλας.
  2. Τρυπάμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία το μπουτάκι και βάζουμε μία σκελίδα σκόρδο.
  3. Τοποθετούμε γύρω-γύρω τις πατάτες, το κρεμμύδι και τον άνηθο, ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι και το τυρί και αφού αλατοπιπεροριγανοδενδρολιβανιάσουμε, καλύπτουμε με την μπόλια.
  4. Τυλίγουμε σφικτά την λαδόκολλα, απ' έξω καλύπτουμε με το χασαπόχαρτο και αφού τελικά τυλίξουμε και με την εφημερίδα, δίνουμε όλο το σύστημα σφιχτά με τον σπάγγο.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο στους 200, για περίπου 210 λεπτά.
ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ, Η εφημερίδα ΔΕΝ καίγεται.  Εννοείται πως συνοδεύεται με καλό ροζέ κρασί ή παγωμένη μπύρα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ?? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ : H ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ

Σχόλια

User Photo mari mari
2010-11-29 10:20:59
ειχα πει οτι τελειο φαινεται .....αλλα τωρα θα πω ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ μου πηρε πολυ χρονο,(την επομενη θα ειναι πιο ευκολο)αλλα αξιζε τον κοπο!!!ευχαριστουμε οικογενειακος Τομ !!!!
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-11-23 21:01:07
Mari, δεν μου είπες εάν έφιαξες το άτακτο αρνάκι.
User Photo mariana mariana
2010-10-09 13:35:29
:) Μπράβο Τom :)
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-10-05 09:53:15
Σας ευχαριστώ όλους για τα ευγενικά σας σχόλια. Μari μου, σχετικά με τα μυρωδικά, ο κάθε ένας που επιχειρεί να φιάξει μία συνταγή (σπιτική τουλάχιστον), σίγουρα έχει το ελεύθερο να επιλέξει σύμφωνα με τις γεύσεις που έχει συνηθίσει και που ταιριάζουν στον ουρανίσκο του.
User Photo mari mari
2010-10-05 00:15:33
τελειο φαινεται,μεσα στο σαββατοκυριακο σιγουρα θα το κανω!!! μπορω να αλλαξω τον ανηθο(δεν ειναι απο τα αγαπημενα μου)κ να βαλω ........2κρεμμυδια??μαιντανο??αντε λιγο μαραθο??
User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-04 20:15:35
τα καημενα τα αρνακια .........τι φοβο περνανε μεχρι να καταληξουν στο πιατο μας!
User Photo Trinity Trinity
2010-10-04 18:59:20
like like like!!!Και όχι επειδή μαρέσει το αρνί αλλά επειδή η περιγραφή είναι απλά τέλεια!!!!!!!!στείλε και άλλες τέτοιες συνταγούλες ΤΟΜ, μας αρέσουν!!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-04 16:21:23
Yπέροχη συνταγή και ακόμα πιο υπέροχη περιγραφή! Θέλουμε κι άλλες ΤΟΜ.
User Photo paprika paprika
2010-10-04 15:34:35
Χαχαχααα!!!!!!! με τέτοιες νοστιμιές που θα έχει αυτός ο αμνός...μέχρι και η λαδόκολλα τρώγεται!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.