Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αρακάς με πατάτες και παντσέτα


3
0


Μερίδες: 6 με 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Τι σας έχω, τι σας έχω... 

Χειμώνας πλέον ό,τι πρέπει για ορεκτικά και μεζεδάκια βαρέως τύπου. Ο φίλος μου ο Μαρκο μου χτυπά το κουδούνι σήμερα και μου έφερε για συντροφιά και το μασούρι με την Pancetta. Δωράκι από τον πατέρα του, για μια μικρή εξυπηρέτηση που του έκανα. Φτιαγμένη με μεράκι από τον ίδιο, δεν μπορούσα να αρνηθώ τέτοια προσφορά.

Πληροφορίες:
Η πανσέτα ή παντσέτα -> pork belly (slice) (UK) / fresh side pork (US) κατά άλλους. 

Κατά ΛΝΕΓ είναι το κομμάτι χοιρινού κρέατος από την περιοχή της κοιλιάς του ζώου, από το ιταλ. pancetta "κοιλίτσα - κρέας από κοιλιά χοιρινού". Είναι κλασική περίπτωση ψευδόφιλου. Στα Ιταλικά pancetta σήμερα είναι είδος μπέικον από το ίδιο μέρος του ζώου που είναι και η δική μας πανσέτα. Έχει δηλαδή υποστεί συγκεκριμένη επεξεργασία και είναι αλλαντικό και όχι νωπό κρέας. 
Μπορεί να βρεθεί σε σαν: - Πανσετα με δερμα και κοκκαλο ολοκληρη - Πανσετα χωρις δερμα και κοκκαλο - Πανσετα χωρις κοκαλο με δερμα, η δικία μας περίπτωση εδώ ...
Ετικέτες:Χοιρινό, Παντσέτα, Ντομάτες, Κρεμμύδι, Αρακάς, Ελαιόλαδο, Άνηθος, Κατσαρόλα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό αρακάς καθαρισμένος 
2 πατάτες 
700 γρ. ώριμες ντομάτες 
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1 ή 2 ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη 
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά 
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο 
300-400 γραμμάρια παντσέτα κομμένη σε χοντρά κυβάκια
- Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. 
- Kαθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τις πατάτες. 
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. 
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια.- Προσθέτετε τις ντομάτες, τον αρακά και τις πατάτες. 
- Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και την πάπρικα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτή την κατσαρόλα. 
- Πού και πού ανακατεύετε ελέγχοντας για νερό. Πέντε λεπτά πριν κλείσετε την φωτιά, προσθέτετε και τον άνηθο ψιλοκομμένο και την παντσέτα. - Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.