Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Απλή ομελέτα με ρεγκάτο και γραβιέρα


7
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist

Μια απλή και νόστιμη ομελέτα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αλλαντικά όπως ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα.

Ετικέτες:απλή, νόστιμη, εύκολη Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Ομελέτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 Αυγά
  • 50 γρ. ρεγκάτο
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 1 κουταλάκι βασιλικός αποξηραμένος (ή ρίγανη)
  • λίγο λάδι

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τριμμένα τα τυριά και τον βασιλικό.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ξαναχτυπάμε καλά όλο το μείγμα να γίνει αφράτο.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το μείγμα προτού κάψει το λάδι και το σκεπάζουμε με ένα καπάκι από κατσαρόλα που να ταιριάζει. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Μόλις δούμε ότι έχει γίνει από την κάτω μεριά, γυρνάμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη.

Σχόλια

User Photo nakupenda nakupenda
2011-03-28 21:18:26
I
User Photo maria maria
2009-05-25 18:27:15
Παίρνουμε ένα πιάτο που να ταιριάζει στο μέγεθος του τηγανιού και και το καπακώνουμε κατόπιν γυρνάμε και από το πιάτο το ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-05-24 14:42:42
Δεν μας είπες όμως ένα τιπ να γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά, μάστορα. :P

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.