Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Απίθανες τηγανητές φρυγανιές (French toast)


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
Υπέροχες μουσκεμένες και τηγανισμένες φρυγανιές. Μία εκπληκτική ιδέα για πρωϊνό. Ακόμα πιό εκπληκτικές γίνονται εξ΄αιτίας της παρουσίας του σιροπιού. Το σιρόπι αυτό παρασκευάζεται στην Αμερική αλλά κύρια στον Καναδά και το συστατικό,τπροέρχεται από τους χυμούς του δένδρου Marple (σφένδαμος, το φύλλο του οποίου είναι το σήμα της σημαίας του Καναδά), που φύεται σε ψυχρά και υγρά κλίματα. Στα ψυχρά κλίματα τα δένδρα αυτά αποθηκεύουν άμυλο στα κλαδιά και τις ρίζες τους πρίν τον χειμώνα. Το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη και τελικά ο χυμός αυτός μαζεύεται την άνοιξη. Είναι ένα προϊόν που εφευρέθηκε από τους πρώτους κατοίκους της ηπείρου. Επίσης είναι τέλειο συνοδευτικό και για Αμερικάνικες τηγανήτες (pan cakes). Παραλλαγή: αντί για φρυγανιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φετούλες από ψωμί (λευκό κατά προτίμηση)
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

  • 8 φρυγανιές
  • 1 λ. γάλα πλήρες
  • 4 αυγά
  • λίγο βούτυρο μαργαρίνη
  • σιρόπι σφενδάμου (Marple) βουτύρου

 

  • Σε μία λεκανίτσα, ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά.
  • Βάζουμε τις φρυγανιές και μόλις αυτές μουλιάσουν,
  • βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και μόλις κάψει,
  • βάζουμε με προσοχή- μην σπάσουν-μέσα τις φρυγανιές.
  • Μόλις ροδοψηθούν από κάθε πλευρά, τις αφαιρούμε,
  • τις βάζουμε σε πιάτο και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι.

Είναι ένα φοβερό πρωϊνό που μας το έφιαχνε η θεία μου από την Αμερική.

Σχόλια

User Photo mari mari
2010-11-07 21:57:09
πολυ νοστιμες,πολλα μπραβο κ απο μενα!!!! την πρωτη φορα εβαλα μελι,καλες ηταν μετα το βρηκα στο ΑΒ κ πραγματικα ειναι πολυυυυυ νοστιμες!!!!!
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-11-01 20:22:54
ΜΗΤΣΟ, δεν την γνωρίζω, αλλά το σιρόπι δεν έχει περισσότερες θερμίδες, νομίζω, από το μέλι, μιάς και αυτό το προϊόν, είναι φυσικό και όχι τεχνητά παρασκευασμένο.
User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
2010-10-31 17:49:21
Λαχταριστή η συνταγή σου Tom, μήπως όμως ξέρεις την θερμιδική αξία της κάθε φρυγανιάς;
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-31 14:13:21
Προσπάθησα να βρω το σιρόπι που αναφέρεις ΤΟΜ αλλά εδώ δεν υπάρχει πουθενά κι έτσι δεν έφτιαξα τη συνταγή γιατί φαντάστηκα ότι το σιρόπι κάνει τη διαφορά. Όταν θα έρθω στην Αθήνα θα το προμηθευτώ οπωσδήποτε και οπωσδήποτε επίσης θα δοκιμάσω τη συνταγούλα σου.. Εξαιρετικές και διαφωτιστικότατες και οι πληροφορίες για την προέλευση του σιροπιού που μας έδωσες!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-29 19:19:53
ok TOM προλαβα ν απαντησω στη vana μη χασω....:))))
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-10-29 09:47:24
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά ΟΧΙ μην χρησιμοποιήσετε άλλο υποκατάστατο από αυτό το σιρόπι. Το σιρόπι αυτό το βρίσκουμε σε ορισμένα super market όπως ΑΒ κλπ, ή για όσους μένουν στα νότια προάστια, στην Γλυφάδα υπάρχει ένα market αποκλειστικά με Αμερικάνικα τρόφιμα. Για όσους είναι εκτός Αθηνών και το επιθυμούν, μπορώ να τους το στείλω.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-28 21:35:14
μπορουμε να βαλουμε αλλο σιροπι vanoula μου η μελακι...........
User Photo vana vana
2010-10-28 18:32:07
Αγαπητέ μου Τom πού θα βρούμε αυτό το σιρόπι; Γιατί άντε και κάναμε τις αυγόφετες . Θα λείπει η γεύση από το σιρόπι. Σωστά;
User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-28 14:30:03
τελειο ΤΟΜ ,εμεις τρωγαμε ψωμι τηγανητο περασμενο στο γαλα με μελι η ζαχαρη!
User Photo linmak88 linmak88
2010-10-28 00:43:22
Τι ωραίες αυγόφετες! Μπράβο ΤΟΜ!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.