Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ανθάκια κολοκυθιάς γεμιστά με τυρί


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Μια συνταγή λίγο διαφορετική από τη συνηθισμένη για τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς.

Η συνταγή είναι για διάφορα τυριά που θα συνδιαστούν: Χρειάζονται οι 3 συνδιασμοί: Μαλακό, σκληρό αλλά και κάποιο με δυνατή γεύση.


Ως παραλλαγή θα μπορούσε να είχαμε μια γέμιση απο χαλούμι, αυγό και δυόσμο

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Τυρί κρέμα ότι σας αρέσει: Mascarpone, Philadelphia, μανούρι ή άλλο.
  • Τυρί Cherve ή/και Gorgonzola
  • Τυρί γραβιέρα τριμμένο
  • Λίγο σκόρδο λιωμένο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι με μυρωδικά
  • Πιπέρι

 

Για το τηγάνισμα

  • Λίγο αλέυρι
  • 2 αυγά
  • Λίγο γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Ανακατώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και φτιάχνουμε μια μαλακιά ζύμη.

 

Πλένουμε τα λουλούδια και αφαιρούμε τα πράσινα φυλλαράκια.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα ανθάκια.

Διπλώνουμε το πάνω μέρος καλά για να μην βγει η γέμιση στο ψήσιμο.

 

Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το μοσχοκάρυδο και το λίγο γάλα.

Στο άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Παίρνουμε ένα ένα τα λουλούδια, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα τυλίγουμε με το αλεύρι.

 

Τ’ απλώνουμε σε μια πιατέλα.

 

Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

Τ’ αφαιρούμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-10-06 00:35:47
Η γεύση των λουλουδιών της κολοκυθιάς είναι πάντοτε μια πανδαισία. Οπότε με το τυρί γίνεται ακόμα πιο ωραίο..
User Photo kika kika
2009-10-05 23:24:51
Ό,τι περιέχει τυρί το λατρεύω !

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.