Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αμυγδαλωτά νησιώτικα


12
0


Μερίδες: πολλά
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo panselin panselin

Είναι τέλεια με τον καφέ η με παγωμένη σπιτική λεμονάδα!

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

600 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα

1/3 φλυτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

3 1/2          "               ζάχαρη άχνη

1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη

2 - 3 ασπράδια

ανθόνερο

Αλέθουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα στο μίξερ να γίνουν πολύ μαλακιά πάστα.  Προσθέτουμε τα 2 φλιτζ. τσαγιού  άχνη,  τη βανίλια και  το σιμιγδάλι και ξαναχτυπάμε.

Ρίχνουμε τα 2 ασπράδια  και ξαναχτυπάμε. Εάν δεν είναι αρκετά εύπλαστη η ζύμη προσθέτουμε και το  τρίτο ασπράδι.

Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο ανθόνερο και ζυμώνουμε  το μείγμα.

Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνουμε στους 180ο  15'.

Μόλις βγούν από το φούρνο, και όσο είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε στην υπόλοιπη ζάχαρη αχνη.

Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων γιατί στεγνώνουν γρήγορα.

 

Σχόλια

User Photo ΑΡΙΕΤ ΑΡΙΕΤ
2010-11-29 14:09:36
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΔΡΟΣ!
User Photo λιζα λιζα
2009-06-22 13:04:42
Να πάρει!!!! Δεν έχω αμύγδαλα!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-21 18:42:41
Πω-πω, panselin με κατέστρεψες με τα αμυγδαλωτά... Τι μου τα θύμησες; :o) Και δεν έχω τίποτα στο σπίτι που να θυμίζει κάτι τέτοιο... Βρε τι πάθαμε...
User Photo panselin panselin
2009-06-21 18:36:31
Ναι είναι σπετσιώτικα, τα καλύτερα αμυγδαλωτά!!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-21 18:27:48
Πεθαίνω γι' αυτά τα αμυγδαλωτά! Είναι η αδυναμία μου, μπορώ να φάω όλο το κουτί. Αξέχαστες παιδικές διακοπές στις Σπέτσες... Τα είχε φτιάξει κι η μάνα μου κάτι φορές. Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε, ευχαριστώ panselin!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.