Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αμυγδαλόπιτα χωρίς σιρόπι


10
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo teri teri
Η αμυγδαλόπιτα αυτή είναι ελαφριά, γευστική και χωρίς σιρόπι
Ετικέτες:αμυγδαλόπιτα, μαρμελάδα, αυγά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 6 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας κοφτές αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και χοντροκοπανισμένη
  • 6 κουταλιές της σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/3 φλυτζανιού γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέκι πάουντερ
  • ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι (1/2 κουταλιά της σούπας)
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 βανίλιες


Για την διακόσμηση:
1) μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο που την έχουμε αραιώσει με λίγο κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
2) αμύγδαλα

  • Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα,
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλα,
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες χυμό λεμόνι σε σφικτή μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο μείγμα με ελαφριές κινήσεις,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 45 λεπτά,
  • Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε πιατέλα και πριν κρυώσει αλείφουμε την μαρμελάδα και διακοσμούμε με τα αμύγδαλα.

           

 

Σχόλια

User Photo teri teri
2010-02-26 08:24:27
Σ' ευχαριστώ Ντίμη, πιστεύω πως ναι μπορεί να την χρησιμοποίησεις αυτή την συνταγή και για βασιλόπιτα,
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-25 19:11:46
Πολύ ωραία η συνταγή σου teri.Θα μπορούσαμε άνετα να τη φτιάξουμε και σαν βασιλόπιτα αφού δεν έχει σιρόπι.Συμφωνείτε?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.