Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αμερικάνικη σαλάτα με μπρόκολο


7
0


Μερίδες: 2-4 ανάλογα με την πείνα
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo apapsa apapsa
Αυτή τη σαλάτα την έμαθα από κάποιες αμερικανίδες bookcrossers (για όσους δε γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάω, δείτε στο www.bookcrossing.com) και ενώ μου είχε αρέσει πολύ και την είχα αντιγράψει, δεν την είχα φτιάξει μέχρι τώρα (ότι μπορείς να αναβάλλεις για αύριο,  καλύτερα αναβαλλέ το για μεθαύριο!). Χτες, όμως, ήρθε η μεγάλη μέρα που είχα όλα τα υλικά και την όρεξη και την έφτιαξα. Έγινε πραγματικά πεντανόστιμη, κάτι ξέρανε οι αμερικάνες  :o)
Ετικέτες:μπρόκολο, μπέικον, μαγιονέζα, σαλάτα, bookcrossing Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 μπρόκολα μεσαίου μεγέθους, μόνο τα πουγκάκια τους

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 λωρίδες μπέικον, κομμένο σε κυβάκια

1 μικρή κούπα τριμμένο ρεγκάτο



Για τη σως

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο ξύδι
Σε ένα τηγανάκι τηγανίζουμε το μπέικον (χωρίς έξτρα λάδι ή βούτυρο, βγάζει από μόνο του). Δεν το αφήνουμε να καψαλιστεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε λίγο νερό και το ειδικό σκεύος μέσα στο οποίο κάνουμε τα λαχανικά στον ατμό. Τοποθετούμε τα μπρόκολα. και δεν τα αφήνουμε να μαλακώσουν πολύ, θέλουμε να κρατάνε λίγο που λένε. Τσιμπάμε με ένα πιρούνι για να τα τσεκάρουμε.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το ξύδι. Δοκιμάζουμε και αν κάτι δε μας αρέσει προσαρμόζουμε τις ποσότητες (είναι καθαρά θέμα γούστου).

Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το τυρί και το μπέικον. Περιχύνουμε με τη σως.

Τρώμε με όρεξη  :o)

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-09-29 10:08:49
Δεν έχω ιδέα, αλλά γιατί όχι; Μια δοκιμή θα σε πείσει :o)
User Photo mima mima
2009-09-29 08:48:50
Το τσένταρ είναι από τα αγαπημένα μου τυριά, οπότε θα το δοκιμάσω. Αν βάλω μπαλσάμικο αντί για ζάχαρη και ξύδι, και φρέσκο κρεμμυδάκι;
User Photo apapsa apapsa
2009-09-28 16:03:51
Η αμερικάνικη συνταγή αντί για ρεγκάτο είχε τσένταρ, αλλά δε μου αρέσει, προτιμώ το ρεγκάτο και του πήγε μια χαρά. Επίσης η μια από τις δυο εκδοχές που έχω σημειώσει είχε μέσα και ηλιόσπορους και σταφίδες (αν είναι δυνατόν!), αλλά δεν τα εγκρίνω εγώ αυτά τα πράγματα, είναι ξενόφερτες συνήθειες kaι δεν έβαλα :ο)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.