- Αφαιρούμε την καρδιά από τα σκόρδα και τα λιώνουμε.
- Χτυπάμε στο μιξεράκι τα λιωμένα σκόρδα, τον πλυμένο και στεγνωμένο βασιλικό, λίγο από το λάδι και λίγο αλάτι.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και λίγο λάδι ακόμα και χτυπάμε.
- Βάζουμε τα τυριά εναλλάξ με το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε.
- Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την αλ πέστο πάνω στην φωτιά ίσα να ενωθούν τα μακαρόνια με την σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστή με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
*Μπορούμε να φυλάξουμε την αλ πέστο στο ψυγείο αλλά πριν την ανακατέψουμε με τα μακαρόνια θέλει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να της κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.
2011-06-08 16:47:34
και γω εχω ενα μικρο ξυλινο και θα τη κανω εκει, αλλα το καλυτερο ειναι το πετρινο οπως του oliver...
2011-06-08 16:06:02
Έχω γουδί! Και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Cooktherapist, ψήνεσαι για μακαρονάδα το βράδυ; :ο)
2011-06-08 10:27:30
Αν δεν έχεις γουδί και θα ήθελες να δοκιμάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σαλατιέρα και ένα ποτήρι... Πρώτα λιώνεις το σκόρδο με λίγο αλάτι μετά σιγά σιγά τον βασιλικό κάνοντας κυκλικές κινήσεις από δεξιά προς αριστερά, προσθέτοντας κόκκους αλάτι και λάδι κτλ... Καλή επιτυχία :)
2011-06-07 18:45:44
υποθετω οτι στο γουδι θα γινετε εξαιρετικο...θελω πολυ να το δοκιμασω:)))