Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αλ πέστο Γένοβας


8
0


Μερίδες: 3-4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo karry karry
Η Γένοβα είναι η πρωτεύουσα της Λιγκούρια όπου το τυπικό πιάτο της, είναι η πάστα αλ πέστο. Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της παραλλαγές και ποσότητες των υλικών καιτην πρασκευάζουν σε μαρμάρινο γουδί. Εγώ θα σας δώσω την βασική συνταγή που την φτιάχνω με το διαβολάκι.
Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 30 gr τριμμένο τυρί Πεκορίνο
  • 70 με 80 gr τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
  • 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 gr κουκουνάρι
  • 50 gr βασιλικός πλατύφυλλος (μόνο τα φύλλα χωρίς κοτσανάκια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι
  • Αφαιρούμε την καρδιά από τα σκόρδα και τα λιώνουμε.
  • Χτυπάμε στο μιξεράκι τα λιωμένα σκόρδα, τον πλυμένο και στεγνωμένο βασιλικό, λίγο από το λάδι και λίγο αλάτι.
  • Προσθέτουμε το κουκουνάρι και λίγο λάδι ακόμα και χτυπάμε.
  • Βάζουμε τα τυριά εναλλάξ με το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε.
  • Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την αλ πέστο πάνω στην φωτιά ίσα να ενωθούν τα μακαρόνια με την σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστή με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
*Μπορούμε να φυλάξουμε την αλ πέστο στο ψυγείο αλλά πριν την ανακατέψουμε με τα μακαρόνια θέλει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να της κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2011-06-08 16:47:34
και γω εχω ενα μικρο ξυλινο και θα τη κανω εκει, αλλα το καλυτερο ειναι το πετρινο οπως του oliver...
User Photo apapsa apapsa
2011-06-08 16:06:02
Έχω γουδί! Και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Cooktherapist, ψήνεσαι για μακαρονάδα το βράδυ; :ο)
User Photo karry karry
2011-06-08 10:27:30
Αν δεν έχεις γουδί και θα ήθελες να δοκιμάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σαλατιέρα και ένα ποτήρι... Πρώτα λιώνεις το σκόρδο με λίγο αλάτι μετά σιγά σιγά τον βασιλικό κάνοντας κυκλικές κινήσεις από δεξιά προς αριστερά, προσθέτοντας κόκκους αλάτι και λάδι κτλ... Καλή επιτυχία :)
User Photo κλαρα κλαρα
2011-06-07 18:45:44
υποθετω οτι στο γουδι θα γινετε εξαιρετικο...θελω πολυ να το δοκιμασω:)))

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.