Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αλμυρό κρουασάν


14
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Το μεσημέρι που έφτιαξα την πίτσα καρμονάρα που σας έδωσα, μου περίσσεψε λίγη ζύμη. Σκέφτηκα να την αξιοποιήσω φτιάχνοντας κρουασάν. Σας δίνω υλικά για 12  μεγάλα κρουασάν.
Ετικέτες:Κρουασάν Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Ζύμη πίτσας
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 κουταλάκι γλυκάνισο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 1/2  ποτήρι νερό

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
10 κουταλάκια μουστάρδα
10 κουταλάκια κέτσαπ
24 φέτες μπέικον
300 γραμμάρια τριμμένο gouda
λίγο σουσάμι για να πασπαλίσουμε τα κρουασάν.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και δίνουμε τριγωνικό σχήμα.
Αλείφουμε τα κομμάτια με μουστάρδα και κέτσαπ και απλώνουμε πάνω το μπέικον και το τυρί.
Τυλίγουμε σε κρουασάν, τα βρέχουμε με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.