Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αλμυρό κέηκ με φέτα και λιαστές ντομάτες


18
1


Μερίδες: 10 φέτες
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mafaldaq mafaldaq
Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο σνακ για εκδρομές και εξορμήσεις.
Ετικέτες:αλμυρό, κέηκ, γρήγορο, εύκολο, σνακ, λιαστές ντομάτες, φέτα, κέικ Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
100γρ. μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο
150γρ. φέτα χοντροκομμένη
100ml ηλιέλαιο
100ml γάλα
200γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
3 κλαδάκια μαϊντανό (τα φύλλα μόνο)
αλάτι
πιπέρι
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί, τη φέτα, τις λιαστές νομάτες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέηκ και ρίχνουμε το μίγμα. Το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Tip παρουσίασης:
Το ίδιο μίγμα μπορούμε να το ψήσουμε σε ειδικό ταψάκι για muffins και να πάρουμε 12 πολύ καλοσχηματισμένα κεηκάκια.

Tip παραλλαγής:
Παραλλαγή 01: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μαϊντανό με βασιλικό.
Παραλλαγή 02: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με ροκφόρ και τις λιαστές ντομάτες με αχλάδι.



Σχόλια

User Photo qslv qslv
2010-03-07 11:22:04
Υπάρχει μήπως η δυνατότητα να αντικαταστήσω το ηλιέλαιο με βούτυρο; Δεν είμαι καθόλου φαν των ελαίων... κατά τα άλλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, ιδίως η παραλλαγή με το αχλάδι :>
User Photo κλαρα κλαρα
2010-03-02 14:13:11
χαχαχα!!! σ ευχαριστω θα το φτιαξω πρεπει να ειναι πολυ καλο!!
User Photo mafaldaq mafaldaq
2010-03-02 01:23:02
@mariana: Ευχαριστώ! Ελπίζω :) @κλάρα: Η δασκάλα είπε ότι το baking powder αντικαθιστά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Η μαγιά χρειάζεται επειδή είναι τύπος ψωμιού το αποτέλεσμα και δεν αρκεί μόνο το αλεύρι για να φουσκώσει αρκετά. Μου εξήγησε και άλλα πολλά για το προζύμι και τη τη μαγιά αλλά με ζάλισε λιγάκι :)
User Photo mariana mariana
2010-03-02 00:34:14
Kαλώς ήρθες! Πάντα με τέτοιες νοστιμιές!
User Photo mafaldaq mafaldaq
2010-02-28 23:30:10
@panselin: Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! @κλάρα: Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! Καλή ερώτηση. Θα ρωτήσω τη δασκάλα μου (μεγάλη αδερφή) και θα μάθω.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-02-28 23:21:34
mafaldaq καλως ηρθες!αφου βαζουμε αλευρι που φουσκωνει για ποιο λογο να μπει και μαγια?
User Photo panselin panselin
2010-02-28 23:05:23
Καλωσόρισες mafaldaq!! Ωραία η πρώτη σου συνταγή, ανυπομονούμε και για τις επόμενες!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.