Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αλμυρές τάρτες με λαχανικά


12
0


Μερίδες: 12 τάρτες
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo mafaldaq mafaldaq
Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια για κουρουμπουγάτσες προέκυψε αυτή η συνταγή για αλμυρές τάρτες σε πολλές παραλλαγές ανάλογα με το τι περισσεύει στο ψυγείο. Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι με λαχανικά!
Ετικέτες:τάρτα, αλμυρό, ζύμη, σνακ Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
1/2 κούπα βιτάμ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια αλάτι
1 αυγό
1 κούπα γιαούρτι πρόβειο

Για τη γέμιση
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κούπες διάφορα τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κούπα μανιτάρια σε τεμάχια
2 κούπες λαχανικά βρασμένα (για ευκολία προτιμήστε κατεψυγμένη ανάμικτη σαλάτα λαχανικών)
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και αφού τα τρίψουμε καλά για να λιώσει το βούτυρο, τα ζυμώνουμε ελαφρά έτσι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπολ. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπαλίτσα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όσο περιμένουμε να σταθεί η ζύμη ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 2/3 με νερό ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 με 12 λεπτά. Προσέχουμε να μη μας λιώσουν. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνει ομοιομορφο το μείγμα.

Παίρνουμε το ειδικό ταψάκι για τα muffins και το βουτυρώνουμε και στη συνέχεια αλευρώνουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και την επίπεδη επιφάνεια από το ταψάκι.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 12 μπαλίτσες. Απλώνουμε με τα χέρια κάθε μπαλίτσα με τα δάχτυλα με στόχο να γίνει ένας όχι πολύ λεπτός κύκλος και τον προσαρμόζουμε στα βαθουλώματα από το ταψάκι. Καλόν είναι η ζύμη να περισσεύει ελαφρά από κάθε βαθούλωμα. Πιέζουμε προσεκτικά τη ζύμη να κολλήσει στα τοιχώματα χωρίς κενά.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα βαθουλώματα με τη γέμιση μας. Προσέχουμε να μην ξεχειλίζουν. Ψήνουμε τις τάρτες για 40 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Παρακολουθούμε το χρώμα από τη ζύμη. Οι τάρτες έχουν γίνει όταν αυτό ροδοκοκκινήσει.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά τις τάρτες.

Tip παρουσίασης:
  1. Επιλέγουμε διάφορα λαχανικά (πριν τα ενώσουμε με τη γέμιση) και διακοσμούμε την επιφάνεια σε διάφορα σχέδια.
  2. Κρατάμε λίγο ζυμαράκι και σκεπάζουμε 2-3 τάρτες.
Tip παραλλαγής:
Κρατάμε ως σταθερό ότι χρειαζόμαστε 6 κούπες από υλικό για τη γέμιση. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πάντα εκτός από τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
  1. Χωριάτικη: φέτα, λιαστές ντομάτες, ελιές, ρίγανη, πιπεριά
  2. Πίτσα: κίτρινο τυρί για πίτσα τριμμένο, πεπερόνι, πιπεριά, λουκάνικο, μανιτάρια

Σχόλια

User Photo mafaldaq mafaldaq
2010-03-02 18:59:55
Επειδή σκόπευα να γράψω τη συνταγή κατάφερα και έβαλα κάποια συγκεκριμένα υλικά. Συνήθως ρίχνω ότι περισσεύει και ότι μου αρέσει πολύ. Και είναι πολύ χορταστικές! Χαίρομαι που σου άρεσε :)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-02 17:39:14
Υπέροχα ταρτάκια και βγαίνουν και σε πολλές βερσιόν! Πρακτικότατα και εντυπωσιακα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.