Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αλμυρές Καραμέλες


3
0


Μερίδες: μερίδες 4
Χρόνος ετοιμασίας: 80 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo vivi_afrodites vivi_afrodit es
Η φαντασία και τα πειράματα μπορούν συνήθως να εκπλήξουν...
Εύχομαι να τα καταφερα με αυτό το πιάτο!
Ετικέτες:¨¨αλμυρό¨¨ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικα
Για 4 ατομα

Για τις κόκκινες ΄΄καραμέλες΄΄

400γρ περίπου αλεύρι

2 αυγά

1 παντζάρι

Αλάτι

Για τις κίτρινες ΄΄ καραμέλες΄΄

400γρ περίπου αλεύρι

2 αυγά

1 ½ φακελάκι σαφράν

Αλάτι

Για τη γέμιση

500γρ ανθότυρο

200γρ φετα

Αλάτι

Για τοpestoδυόσμου

Φύλλα δυόσμου

1σκελίδα σκόρδου

Παρμεζάνα

Κουκουνάρι

Ελαιόλαδο

 

Ξεκινάμε με τις κόκκινες καραμέλες.Βάζουμε σε ένα ταψί το παντζάρι και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοιγουμε μια τρύπα στο κέντρο και βάζουμε τα αυγά, το παντζάρι το οποίο το έχουμε λιώσει στο μπλέντερ,και το αλάτι και σιγά σιγά αναμιγνύουμε.Αρχίζουμε και ζυμώνουμε ωσπού να γίνει μια λεία ζύμη.Την τυλίγουμε με μια μεβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτα.

Την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και αφήνουμε τυλιγμένα με μεμβράνη οσα δεν θα χρησιμοποιήσουμε.Το περνάμε από τη μηχανη για ζυμαρικά ώσπου να γίνει μακριές λεπτές λωρίδες.Με το οδοντωτό ροδάκι κόβουμε ορθογώνια μήκους 6 με 7 εκατ.Γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας.Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερο με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.

Για τις κίτρινες καραμέλες η διαδικασία είναι η ίδια μόνο που αντί για το παντζάρι έχουμε λιώσει σε χλιαρό νερό το σαφράν και το προσθέτουμε στα αυγά και συνεχίζουμε κανονικά. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερο με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.

Για τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο τη φέτα και λίγο αλάτι.

Για τοpestoδυόσμου χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο το σκόρδο το κουκουνάρι τη παρμεζάνα και το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τις καραμέλες ενναλάξ τις κίτρινες και τις κόκκινες και περιχύνουμε τοpestoδυόσμου.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.