Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αλμυρά μπισκοτάκια


10
0


Μερίδες: αρκετά
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo teri teri
Μια απλή και γρήγορη συνταγή για αλμυρά μπισκοτάκια, τα γνωστά σε όλους Μπατόν Σαλέ.
Ετικέτες:αλμυρά, μπισκότα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φλιτζάνι σκληρό κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 450γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • 1 αυγό και ένας κρόκος αυγού
  •  300 γρμ. βούτυρο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο

 

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τό ασπράδι και το σουσάμι ή παπαρουνόσπορο) μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη,
  • Πλάθουμε σε μπαστουνάκια και τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα,
  • Αλείφουμε με το ασπράδι που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15-20 λεπτά.

 

1) Εάν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό  στη ζύμη μας προκειμένου να γίνει ελαστική και μαλακή.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-03-07 16:28:07
Ωραία, ευχαριστώ για τη διεύκρίνιση Teri, θα τα φτιάξω σύντομα μάλλον ;o)
User Photo teri teri
2010-03-04 21:26:43
Καλησπέρα κορίτσια, εγώ βάζω για βούτυρο συνήθως βιτάμ και για τυρί τριμμένο γκούντα ή ένταμ ή οτιδήποτε άλλο κίτρινο τυρί επειδή δεν τρώω κανένα άλλο είδος τυριού εκτός από κίτρινο. Φαντάζομαι πως γίνονται πολύ καλά και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
User Photo rose rose
2010-03-03 13:27:30
Αληθεια teri, εσυ τι τυρακι και τι βουτυρο χρησιμοποιεις; Θα μπορουσες να μου πεις και μενα σε παρακαλω;
User Photo apapsa apapsa
2010-03-02 18:05:42
Τρελαίνομαι για μπετόν σαλέ, είχε πάντα η θεία μου όταν ήμουνα μικρή και τα τσάκιζα :) Δυο ερωτήσεις έχω, για να είμαι σίγουρη ότι θα τα κάνω σωστά: εσύ τι τυρί βάζεις και τι βούτυρο. Για το βούτυρο πιο πολύ ρωτάω γιατί μπορεί να παίζει ρόλο. Στο σπίτι έχω συνήθως αυτό που αλείφουμε στο ψωμί, αν όμως εννοείς Κερκύρας ή βιτάμ ή κάποιο άλλο να πάρω.
User Photo teri teri
2010-03-02 14:26:01
Πιστεύω πως το βούτυρο είναι που τα κάνει τραγανά όπως στην ζύμη της τάρτας, βέβαια θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος απο το βούτυρο με λίγο γιαούρτι ή γάλα, δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά πιστεύω.
User Photo teri teri
2010-03-02 14:20:45
Δηλαδή να προσθέσουμε ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο υγρό όπως νεράκι ή γάλα?
User Photo κλαρα κλαρα
2010-03-02 14:17:11
teri γινονται με λιγο βουτυρο?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.