1. Ψήνουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε πλαστική σακκούλα για να καθαριστούν πιο εύκολα.
2. Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε. Αφήνουμε όλη νύχτα στο τρυπητό να στραγγίξουν.
3. Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι , ρίχνουμε τις πιπεριές και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να γίνει σα χαλβάς. Να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούνται για μήνες.
2011-02-12 21:50:35
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αλοιφή που είτε την τρως σα σαλάτα ή την αλοίφεις στο ψωμί.
2011-02-11 23:38:16
Τελικά Vana χάρη σε σένα βρήκα την συνταγή που έψαχνα!!! Πριν λίγους μήνες σε μια εκδρομή μου κάπου στην Αριδαία, αγόρασα δυο βαζάκια με αυτή την πάστα πιπεριάς η οποία ήταν εκπληκτική. Και στο ψωμί είναι πολύ ωραία, αλλά εγώ έβαζα και λίγη στις σάλτσες μου!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ για την συνταγή !!!
2011-02-11 20:38:36
και πως τρώγεται;;
2011-02-09 11:19:58
Χαίρομαι πολύ Δημήτρη μου . Τι ωραία να έχεις ωραίες αναμνήσεις από μια συνταγή.
2011-02-08 21:32:44
Ούτε που φαντάζεσαι πού με πήγες μ' αυτή τη συνταγή. Σε ποιο μαγικό τόπο και πόσα χρόνια πριν...