Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αϊβάρι (αλεσμένη κόκκινη πιπεριά)


15
0


Μερίδες: Πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vana vana
Μερικοί το αλείφουν στο ψωμί.
Ετικέτες:σαλάτα, αϊβάρι, αλοιφή Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Αλείμματα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 κιλά κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
λάδι, αλάτι ,πιπέρι
καφτερή πιπεριά (αν θέλετε)
1. Ψήνουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε πλαστική σακκούλα για να καθαριστούν πιο εύκολα.

2. Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε. Αφήνουμε όλη νύχτα στο τρυπητό να στραγγίξουν.

3. Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι , ρίχνουμε τις πιπεριές και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να γίνει σα χαλβάς. Να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούνται για μήνες.

Σχόλια

User Photo vana vana
2011-02-12 21:50:35
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αλοιφή που είτε την τρως σα σαλάτα ή την αλοίφεις στο ψωμί.
User Photo paprika paprika
2011-02-11 23:38:16
Τελικά Vana χάρη σε σένα βρήκα την συνταγή που έψαχνα!!! Πριν λίγους μήνες σε μια εκδρομή μου κάπου στην Αριδαία, αγόρασα δυο βαζάκια με αυτή την πάστα πιπεριάς η οποία ήταν εκπληκτική. Και στο ψωμί είναι πολύ ωραία, αλλά εγώ έβαζα και λίγη στις σάλτσες μου!!! Ευχαριστώ πολύ πολύ για την συνταγή !!!
User Photo ΑΙΚΑΤ888 ΑΙΚΑΤ88 8
2011-02-11 20:38:36
και πως τρώγεται;;
User Photo vana vana
2011-02-09 11:19:58
Χαίρομαι πολύ Δημήτρη μου . Τι ωραία να έχεις ωραίες αναμνήσεις από μια συνταγή.
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-02-08 21:32:44
Ούτε που φαντάζεσαι πού με πήγες μ' αυτή τη συνταγή. Σε ποιο μαγικό τόπο και πόσα χρόνια πριν...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.