2 1/2 κιλά αγριογούρουνο ψαχνό κομμένο σε μερίδες 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 2-3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα 1 Pummaro ή 3-4 ντομάτες τριμμένες 1/2 κιλό δαμασκηνα χωρίς κουκούτσι 1 κ.σ. πετιμέζι ή 2 κ.σ. ζάχαρη
Για τη μαρινάτα 1/2 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί 3-4 πορτοκάλια, το χυμό τους 1 1/2 κ.γ.θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο 4-5 κόκκους μπαχάρι 4-5 γαρύφαλλα 3-4 φύλλα δάφνης 2 καρότα σε φετούλες (προαιρετικά)
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μία λεκάνη και το περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάτας. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα για 24 ώρες. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας εφόσον αρχικά το έχουμε στραγγίσει από την μαρινάτα. Αφού το σωτάρουμε καλά το σβήνουμε με τη μαρινάτα, προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγοβράζουμε περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και πριν το τέλος του βρασμού πρσθέτουμε και τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά ακόμη και πρσθέτουμε και το πετιμέζι και το βράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
2010-12-28 17:50:48
Πολύ καλή συνταγή! Καλή χρονιά Vanessa και καλώς μας ήρθες στην παρέα!
2010-12-27 22:04:26
Δεν χρειάζεται γαρνιτούρα. Είναι γλύκισμα από μόνο του.