Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αγγουροσαλάτα με ασιατική πινελιά


11
0


Μερίδες: 2-4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist

Είναι μια σαλάτα που μου αρέσει να φτιάχνω όταν κάνω sushi, αλλά ταιριάζει και με άλλα φαγητά φυσικά.

Ετικέτες:ιαπωνικό, σούσι, sushi Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4-5 μεγάλα φύλλα μαρούλι κομμένα λωρίδες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 αβοκάντο (μαλακό) κομμένο σε σχετικά λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού για σούσι (με ζάχαρη)
  • λίγο σουσάμι

Κόβουμε το μαρούλι σε μικρές λωρίδες πάχους 1 εκ. αφαιρώντας τα σκληρά μέρη.
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε πάχος που κάνουμε τις πατάτες για τσιπς (αν το κάνουμε με ειδικό κόφτη γίνεται εύκολα αλλιώς θέλει ένα καλό μαχαίρι).

Κόβουμε και το αβοκάντο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σουσάμι.

 

Θα πρέπει να τα ανακατέψουμε καλά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το αβοκάντο και να πρασινίζει η μαγιονέζα. Αν θέλετε μπορείτε να μην προσθέσετε όλο το ξίδι από την αρχή και να προσθέσετε δοκιμάζοντας.

 


Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

 

Μικρά μυστικά:

  • Μπορεί να περιμένει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για μερικές ώρες.
  • Τρώγεται άνετα και με chopsticks

Σχόλια

User Photo Luz-de-Luna Luz-de-Luna
2009-07-17 11:48:01
Την έχω δοκιμάσει κι εγώ από τα χεράκια του σεφ, και είναι τέλεια! Έχει αυτή τη βουτυράτη επίγευση του αβοκάντο και είναι τρομερά δροσιστική και ανακουφιστική, μετά την αίσθηση "με-σφυροκοπάνε-πίσω-από-τα-μάτια" που προκαλεί το wasabi! LOL
User Photo persa persa
2009-07-02 18:34:02
Απ' τις πιο "δροσερές" σαλάτες
User Photo theremina theremina
2009-07-01 23:47:47
'Εχω δοκιμάσει λευκό μπαλσάμικο (με προσθήκη ζάχαρης) για Βιετναμέζικες σαλάτες, οπότε νομίζω και εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Νομίζω όμως ότι τα Ιαπωνέζικα ξύδια είναι λιγότερα όξινα, θα αραίωνα το λευκό μπαλσάμικο με λίγο νερό και μετά θα έβαζα σιγά σιγά την ζάχαρη.
User Photo aris1 aris1
2009-07-01 23:06:08
Κι εμένα κάτι μου θυμίζει η συνταγή ;ο) Ειδικά αυτό το «μπορεί να περιμένει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη»! My compliments to the chef!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-01 22:56:26
Ναι νομίζω πως το έχεις δοκιμάσει! :) Τώρα για το ξίδι ρυζιού κάπου διάβασα ότι μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό ξίδι, αλλά επειδή αυτό που λέω έχει και ζάχαρη ίσως να θέλει να προσθέσεις στο λευκό ξίδι λίγη ζάχαρη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ... Δεν έχω δοκιμάσει ούτε λευκό ξίδι πότε και δεν ξέρω αν μοιάζει ή όχι. Άμα δοκιμάσει κανείς ας μας πει αν γίνεται καλό...
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-01 22:48:33
Μου αρέσει να βρίσκω συνταγές με αβοκάντο. Έχω την εντύπωση πως την έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή :-) Αυτό το ξύδι ρυζιού μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο αν δεν βρω στην περιοχή μου;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.