1 αβοκάντο (μαλακό) κομμένο σε σχετικά λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού για σούσι (με ζάχαρη)
λίγο σουσάμι
Κόβουμε το μαρούλι σε μικρές λωρίδες πάχους 1 εκ. αφαιρώντας τα σκληρά μέρη. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι σε πάχος που κάνουμε τις πατάτες για τσιπς (αν το κάνουμε με ειδικό κόφτη γίνεται εύκολα αλλιώς θέλει ένα καλό μαχαίρι).
Κόβουμε και το αβοκάντο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σουσάμι.
Θα πρέπει να τα ανακατέψουμε καλά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το αβοκάντο και να πρασινίζει η μαγιονέζα. Αν θέλετε μπορείτε να μην προσθέσετε όλο το ξίδι από την αρχή και να προσθέσετε δοκιμάζοντας.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
Μπορεί να περιμένει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για μερικές ώρες.
2009-07-17 11:48:01
Την έχω δοκιμάσει κι εγώ από τα χεράκια του σεφ, και είναι τέλεια! Έχει αυτή τη βουτυράτη επίγευση του αβοκάντο και είναι τρομερά δροσιστική και ανακουφιστική, μετά την αίσθηση "με-σφυροκοπάνε-πίσω-από-τα-μάτια" που προκαλεί το wasabi! LOL
2009-07-01 23:47:47
'Εχω δοκιμάσει λευκό μπαλσάμικο (με προσθήκη ζάχαρης) για Βιετναμέζικες σαλάτες, οπότε νομίζω και εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Νομίζω όμως ότι τα Ιαπωνέζικα ξύδια είναι λιγότερα όξινα, θα αραίωνα το λευκό μπαλσάμικο με λίγο νερό και μετά θα έβαζα σιγά σιγά την ζάχαρη.
2009-07-01 23:06:08
Κι εμένα κάτι μου θυμίζει η συνταγή ;ο)
Ειδικά αυτό το «μπορεί να περιμένει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη»!
My compliments to the chef!
2009-07-01 22:56:26
Ναι νομίζω πως το έχεις δοκιμάσει! :) Τώρα για το ξίδι ρυζιού κάπου διάβασα ότι μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό ξίδι, αλλά επειδή αυτό που λέω έχει και ζάχαρη ίσως να θέλει να προσθέσεις στο λευκό ξίδι λίγη ζάχαρη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ... Δεν έχω δοκιμάσει ούτε λευκό ξίδι πότε και δεν ξέρω αν μοιάζει ή όχι. Άμα δοκιμάσει κανείς ας μας πει αν γίνεται καλό...
2009-07-01 22:48:33
Μου αρέσει να βρίσκω συνταγές με αβοκάντο. Έχω την εντύπωση πως την έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή :-)
Αυτό το ξύδι ρυζιού μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο αν δεν βρω στην περιοχή μου;
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
2009-07-17 11:48:01
Την έχω δοκιμάσει κι εγώ από τα χεράκια του σεφ, και είναι τέλεια! Έχει αυτή τη βουτυράτη επίγευση του αβοκάντο και είναι τρομερά δροσιστική και ανακουφιστική, μετά την αίσθηση "με-σφυροκοπάνε-πίσω-από-τα-μάτια" που προκαλεί το wasabi! LOL
2009-07-02 18:34:02
Απ' τις πιο "δροσερές" σαλάτες
2009-07-01 23:47:47
'Εχω δοκιμάσει λευκό μπαλσάμικο (με προσθήκη ζάχαρης) για Βιετναμέζικες σαλάτες, οπότε νομίζω και εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Νομίζω όμως ότι τα Ιαπωνέζικα ξύδια είναι λιγότερα όξινα, θα αραίωνα το λευκό μπαλσάμικο με λίγο νερό και μετά θα έβαζα σιγά σιγά την ζάχαρη.
2009-07-01 23:06:08
Κι εμένα κάτι μου θυμίζει η συνταγή ;ο) Ειδικά αυτό το «μπορεί να περιμένει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη»! My compliments to the chef!
2009-07-01 22:56:26
Ναι νομίζω πως το έχεις δοκιμάσει! :) Τώρα για το ξίδι ρυζιού κάπου διάβασα ότι μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό ξίδι, αλλά επειδή αυτό που λέω έχει και ζάχαρη ίσως να θέλει να προσθέσεις στο λευκό ξίδι λίγη ζάχαρη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ... Δεν έχω δοκιμάσει ούτε λευκό ξίδι πότε και δεν ξέρω αν μοιάζει ή όχι. Άμα δοκιμάσει κανείς ας μας πει αν γίνεται καλό...
2009-07-01 22:48:33
Μου αρέσει να βρίσκω συνταγές με αβοκάντο. Έχω την εντύπωση πως την έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή :-) Αυτό το ξύδι ρυζιού μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο αν δεν βρω στην περιοχή μου;