Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Άκουα (κουραμπιέδες)


6
0


Μερίδες: 40
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo persa persa

Άκουα είναι παραδοσιακή συνταγή που είχαμε μάθει για τους κουραμπιέδες στην Αίγυπτο, που την έφτιαχναν οι Έλληνες. Προφανώς λόγω των υλικών που μπορούν να βρουν εκεί. Θα έλεγα ότι γίνονται αρκετά λαχταριστοί και μια καλή λύση για τις εορταστικές μέρες.

Ετικέτες:κουραμπιέδες, παραδοσιακό, εορταστικό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 ποτήρι λάδι(όχι ελαιόλαδο)
  • 1 ποτήρι βιτάμ
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • ¾ χουρμάδες παστοί
  • ½ φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
  • Κανέλα και γαρύφαλλα τριμμένα
  • ½ κιλό άχνη ζάχαρη
  • αλεύρι, όσο πάρει

Γέμιση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βράζουμε για 3-5 λεπτά.

Τους λιώνουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά βιταμ, γαρύφαλλο  κανέλα και τα καρύδια

Ζύμη

Χτυπάμε το λάδι , το βιταμ και  τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν


 

  • Τα πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ, βάζοντας στη μέση μια κουταλιά γέμιση.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Καλή επιτυχία

 

 

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-12-22 16:14:05
wraia parallag;i Roula.
User Photo Roula Roula
2009-12-21 20:45:25
H MHTERA MOU EFTIAXE TA AGOUA KAI MESA STHN ZYMH THS GEMISHS ME TOUS XOURMADES EBAJE KAI TRIMENO LIGO PORTOKALOFLOUDO. DINEI MIA APITHANH GEUSH. ENJOY!
User Photo persa persa
2009-12-16 21:15:13
κάλή επιτυχία Sokolatoula.οι χουρμαδες δίνουν μια ιδιαιτρότητα στη γεύση και στη γλύκα
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-12-16 16:43:30
Πολύ ωραία αυτή η εκδοχή για κουραμπίδες Persa! Θα τους δοκιμάσω τις επόμενες μέρες που θαφτιάξω κουραμπιέδες.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.