Cooktherapy.gr
Συνταγή:Ψάρι με καρπούζι και κορν φλέηκς
Μερίδες:4
Χρόνος ετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος 8 '
Περιγραφή Φιλέτο γλώσσας ή τιλάπια ελαφρά τηγανισμένο με κορν-φλέικς που συνοδεύεται με πικάντικη σάλτσα καρπουζιού.
Για όσους βαριούνται τους συνηθισμένους συνδυασμούς!
Το ψήσιμο του ψαριού με νιφάδες βρώμης είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αγγλία. Παραδόξως τη συνταγή (βάζω εδώ παραλλαγή της) τη βρήκα σε αμερικάνικο βιβλίο με συνταγές για παιδιά, από τη chef Rachel Ray. Δεν άρεσε καθόλου στο δικό μου παιδί, άσε που είναι και καυτερούτσικο!
Ετικέτες: ψάρι, καρπούζι, καυτερό, πρωτότυπο, περίεργοι συνδυασμοί, πού είναι ο Μάκης, κορν φλέηκς, κρούστα, τιλάπια, γλώσσα
Υλικά
-
4 φιλέτα γλώσσας ή τιλάπια
4 κούπες κορν φλέηκς
1 κ. γλ. μουστάρδα σκόνη
1/2 κουταλάκι κολίανδρο ή σκόνη madras (ινδική κουζίνα)
1/2 κ.σ. γλυκειά πάπρικα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα καρπουζιού:
1/4 μέτριου καρπουζιού κομμένο σε κύβους (να γεμίσει 3 κούπες)
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού τσίλι σε σκόνη
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπώλ, ανακατεύετε το καρπούζι, την πιπεριά, το κρεμύδι, το τσίλι και το χυμό λεμονιου. Αλατοπιπερώνετε και κρατείστε στην άκρη.
- Βάζετε τα κορν-φλέηκς σε σακούλα που κλείνει και τρίψτε με τον πλάστη από πάνω για να γίνουν τρίματα. Αν θέλετε βέβαια τα βάζετε στο μούλτι και τα ψιλοτρίβετε.
- Σε ένα ρηχό πιάτο, ανκατεύετε τα τριμένα κορν φλέηκς, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο και την πάπρικα.
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και μετά τα καλύπτετε καλά στο μίγμα των κορν φλέηκς πιέζοντας τα ελαφρά.
- Ζεσταίνετε το λάδι καλά σε μέτρα- δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά μέσα.
- Σερβίρεται ζεστό με τη σάλτσα καρπουζιού επάνω στο ψάρι ή αν θέλετε χωριστά στο πιάτο.