Cooktherapy.gr
Συνταγή:Popovers με ζάχαρη & κανέλα
Μερίδες:12
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 25 '
Περιγραφή "popovers" με τα οποία συνήθως συνοδεύω τσάι με μπράντυ και γάλα.
Ετικέτες: γλυκό, ζάχαρη, κανέλα
Υλικά
- Ζύμη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεγάλα
1 κούπα γάλα πλήρες
1/3 κούπας βούτυρο εντελώς λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Κάλυψη
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπράντυ
Εκτέλεση
- 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2. Βουτυρώνουμε πολύ καλά φόρμες για muffins.
3. Σε μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός του άλευρου και χτυπάμε στο μίξερ.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 5 λεπτά.
5. Βάζουμε το μείγμα στις θήκες, να γεμίσουν σχεδόν μέχρι πάνω.
6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά.
7. Βγάζουμε από το φούρνο. Ανακατεύουμε σε μπωλ τη ζάχαρη με την κανέλα. Στο λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε το λιγοστό μπράντυ.
8. Βγάζουμε τα γλυκάκια από τις φόρμες. Με βούρτσα αλείφουμε κάθε γλυκάκι με το λιωμένο βούτυρο.
9. Κυλάμε τα γλυκάκια στη ζάχαρη & κανέλα.