Cooktherapy.gr

Συνταγή:Ινδικό Κοτόπουλο Tikka


Μερίδες:8
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 90 '
Περιγραφή

Το κοτόπουλο τίκκα είναι ίσως το πιο γνωστό Ινδικό φαγητό εκτός Ινδίας.

Χρειάζεται να μαρινάρετε το κοτόπουλο τουλάχιστον 12 ώρες (οπότε ξεκινάτε την συνταγή ένα βράδυ νωρίτερα).

Το "κάψιμο" εξαρτάται από το συγκεκριμένο μείγμα μπαχαρικών (masala) που θα χρησιμοποιήστε. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν καυτερές tikka pastes (σαν πελτές, σε βαζάκια), και πιο ήπια μείγματα (σε μορφή σκόνης). Σε γενικές γραμμές, εάν το προϊόν είναι Βρετανικής παραγωγής, θα είναι πιό ήπια η κάψα από Ινδική μάρκα.

Μπορείτε επίσης να βρείτε συνταγή για να φτιάξτε tikka masala αγοράζοντας το κάθε μπαχαρικό ξεχωριστά και φτιάχνοντας το δικό σας μείγμα κατά την αρέσκεια σας


Υλικά


Εκτέλεση