Cooktherapy.gr
Συνταγή:Γαμοπίλαφο
Μερίδες:4
Χρόνος ψησίματος 90 '
Περιγραφή Αυτό το πιλάφι το έφαγα σε ένα γάμο στην Κρήτη και οι κρητικοί μου είπαν πως το λένε γαμοπίλαφο. Είναι πολύ γευστικό και μπορεί κανείς να το φάει και σκέτο.
Υλικά
- 1 κιλό κρέας (ζυγούρι, αρνί ή κότα χωριάτικη)
- 1 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
- χυμό μισού λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (τύπου Κερκύρας)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 φλυτζάνια ζωμό και το αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Όταν μισοψηθεί το ρύζι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τέλος, όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα καίμε το βούτυρο καλά σε ένα τηγανάκι και το ρίχνουμε στο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
- Το κρέας μπορούμε να το φτιάξουμε κοκκινιστό, ή ψητό της κατσαρόλας και να συνοδέψουμε με το ρύζι.