Cooktherapy.gr
Συνταγή:Καρύδες
Μερίδες:45 με 50 καρύδες
Χρόνος ετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος 15 '
Περιγραφή Αν αγαπάτε τη γεύση της καρύδας αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε!
Υλικά
- 1 κιλό ινδοκάρυδο
9 αυγά
700 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
1/2 βιτάμ
ξύσμα από δύο μέτρια πορτοκάλια
1 βαζάκι γλυκό κεράσι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, τους κρόκους και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, και στο τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το ινδοκάρυδο.
Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά μας, παίρνουμε μια ποσότητα σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερη από ένα καρύδι και πλάθουμε τις καρύδες σαν βουναλάκια.
Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση τη μία από την άλλη.
Στραγγίζουμε καλά τα κερασάκια από το σιρόπι τους, τα κόβουμε στη μέση και βάζουμε μισό κεράσι στην κορυφή της κάθε καρύδας.
Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Το μυστικό σ αυτό το γλυκό βρίσκεται στο ψήσιμο, γιατί αν ψηθεί περισσότερο από το κανονικό στεγνώνει.
Αφήνουμε τις καρύδες να κρυώσουν καλά και μετά τις διπλώνουμε μία μία με διάφανη μεμβράνη.
Διατηρούνται πέντε μέρες εκτός ψυγείου και αρκετό καιρό στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!