Cooktherapy.gr
Συνταγή:Τηγανήτες γεμιστές
Μερίδες:8
Περιγραφή
Τοπικό παραδοσιακό κουλουριώτικο γλυκό, μοιάζει με τις γνωστές μας δίπλες, αλλά σε πιο ...σινιέ έκδοση!!!
Ετικέτες: γλυκά,τηγανιού,τηγανήτες
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το ανακατεύουμε με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά μακρόστεναφύλλα με πλάστη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και βάζουμε 3 κ.σ. σε κάθε λωρίδα φύλλου κατα μήκος. Κλείνουμε το φύλλο και το τυλίγουμε σαν κουλούρα.
- Βάζουμε μπόλικο λάδι σε κατσαρόλα να κάψει. Τηγανίζουμε μια μια τις κουλούρες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το λάδι.
- Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με όση γέμιση περίσσεψε.
- Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!