Cooktherapy.gr
Συνταγή:Ζαργάνες θυμαρίσιες
Μερίδες:2
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος 15 '
Περιγραφή Οι ζαργάνες είναι πολύ πλούσιες σε φώσφορο, (γι' αυτό και το πράσινο χρώμα στη ράχη τους), απαραίτητο για τον οργανισμό και κυρίως για τα οστά και την όραση. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουν πολλά αγκάθια, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή των μικρών μας φίλων...
Ετικέτες: ζαργάνες, θυμάρι, ρίγανη, φούρνος
Υλικά
- 4 ζαργάνες (μέτριο μέγεθος)
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις ζαργάνες και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω τους λίγο θυμάρι. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρίγανη).
Έπειτα τις ακουμπάμε πάνω στη σχάρα, στο μέσο ύψος του φούρνου, αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει καλά για να μην κολλήσουν.
Κάτω από τη σχάρα, στον πάτο του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί με λίγο νερό για να τρέχουν εκεί τα υγρά.
Ψήνουμε στο γκριλ προσέχοντας να μη στεγνώσουν τα ψάρια.