Cooktherapy.gr
Συνταγή:Αυγόπιτα με λάδι
Μερίδες:12
Χρόνος ετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος 60 '
Περιγραφή Παλαιότερα την έφτιαχναν με βούτυρο,όταν ακόμη τα υλικά ήταν αγνά.Σήμερα χρησιμοποιούμε λάδι ελιάς.Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πίτα που δεν τη συναντάμε εύκολα.Τη συνάντησα όμως στη Λευκάδα και την αντέγραψα αμέσως.Έτσι,για να διατηρούμε την παράδοση...
Ετικέτες: αλμυρή πίτα
Υλικά
- 10 αυγά
- 1,5 φλ.γάλα
- 3/4 φλ. λάδι
- 700 γρ. φέτα
- μοσχοκάρυδο και πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
- Τα ομογενοποιούμε όσο γίνεται και προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη,μοσχοκάρυδο (για τη μυρωδιά των αυγών) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
- Στρώνουμε άλλο ένα και πάνω σε αυτό ρίχνουμε λίγο από το μείγμα.
- Το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και προχωράμε την ίδια διαδικασία αλλά τώρα στρώνοντας μόνο ένα φύλλο και ξανά λίγο από το μείγμα.
- Αφήνουμε ξανά δυο φύλλα για το τελείωμα της πίτας.Αυτά απλώς τα λαδώνουμε.
- Ραντίζουμε με νερό την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!