Cooktherapy.gr

Συνταγή:Ζύμη για «Choux» ή αλλιώς «Βignè»


Μερίδες:6
Χρόνος ετοιμασίας: 40'
Χρόνος ψησίματος 30 '
Περιγραφή

Μπορούμε να τα βρούμε και έτοιμα από ζαχαροπλαστείο αλλά τα σπιτικά έχουν άλλη γεύση και ομορφιά.. Είναι λίγο μπελάς και παράξενη η διαδικασία του να φτιαχτεί γιατί χρειάζεται 2 φορές ψήσιμο και υπομονή.

 

Επίσης, εμένα μέχρι να μου πετύχουν.. είχα κανά δυό φορές λίγο απελπιστικά αποτελέσματα, αλλά εάν μάθει κανείς τους σωστούς χρόνους και τον τρόπο που δουλεύεται η ζύμη, τότε βγαίνουν πολύ ωραία περήφανα και φουσκωτά μπαλάκια, έτοιμα να δεχθούν ότι γέμιση τους βάλουμε!!!

 

Βεβαίως εάν δεν έχουμε χρόνο.. ας πάρουμε και τα έτοιμα, δεν χάλασε ο κόσμος..

 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

 

Μια συνηθισμένη συνταγή είναι για να φτιάξουμε «Profiteroles» και την οποία συνταγή θα ανεβάσω σε ξεχωριστή σελίδα.



Και λίγα λόγια για την ιστορία:

 

Πίσω στην Αναγέννηση, η Caterina de Medici, αφού παντρεύτηκε τον Enrico II της Γαλλίας και έγινε βασίλισσα, επιστρέφοντας πίσω στην γενέτειρά της την Τοσκάνη, έφερε μαζί της όλες τις γαστρονομικές της συνταγές.


Ένα από τους σεφ της, κάποιος με το όνομα «Popelini», δημιούργησε το 1540 τη συνταγή για τα «Choux» η οποία γίνεται στη συνέχεια πολύ γνωστή και στη Γαλλία.


Πολύ αργότερα, το 17 αιώνα, όπου εξελίχθηκε η μεγάλη τέχνη της ζαχαροπλαστικής, δημιουργήθηκε η συνταγή των «Profiteroles»…

 


Ετικέτες: σου, προφιτερόλ

Υλικά


Εκτέλεση