Cooktherapy.gr
Συνταγή:Δράκαινες στα κόκκινα
Μερίδες:2
Χρόνος ετοιμασίας: 25'
Χρόνος ψησίματος 20 '
Περιγραφή Αν και οι δράκαινες χρησιμοποιούνται κυρίως σε ψαρόσουπες, δοκιμάστε την παρακάτω πρόταση... ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!
Υλικά
- 4 δράκαινες
- 2 ντομάτες ώριμες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό)
Εκτέλεση
- Κόβουμε με ψαλίδι και με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τα 3 αγκάθια της κάθε δράκαινας που φέρουν το δηλητήριο, (ένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και δύο, δεξιά και αριστερά, μπροστά από τα βράγχια), προσέχοντας να μη τρυπηθούμε. Έπειτα αφαιρούμε τα εντόσθια, ΑΦΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ, ΟΧΙ ΠΡΙΝ. Μπορούμε για μεγαλύτερη ασφάλεια να κόψουμε τελείως τα κεφάλια και να χρησιμοποιήσουμε μόνο τα σώματα των ψαριών.
Χαράσουμε τις ντομάτες στο κάτω μέρος τους σε σχήμα σταυρού και τις βουτάμε σε καυτό νερό για μερικά λεπτά έτσι ώστε να ξεφλουδιστούν εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις αλέθουμε και τις κάνουμε ζωμό.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για λίγο τον πελτέ ντομάτας.
Προσθέτουμε το ζωμό ντομάτας που ετοιμάσαμε, τη σκελίδα του σκόρδου, το αλάτι και το μπούκοβο και τα αφήνουμε λίγη ώρα για να γίνει μια καλή σύβραση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, ακουμπάμε τις δράκαινες πάνω στη σάλτσα που σιγοβράζει και σκεπάζουμε με το καπάκι.