Cooktherapy.gr
Συνταγή:Κοτοπουλο με πιπεριά και κάρυ
Μερίδες:4-5
Χρόνος ψησίματος 35 '
Περιγραφή Γρήγορο και νόστιμο πιάτο, αλλά και διαιτητικό.
Υλικά
- 2 μικρά στήθη κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 καρότο σε ροδέλες
1 κ,γ, τζίντζερ σε σκόνη
1 κ,γ. κάρυ
1 κ. σούπας μουστάρδα τύπου ντιζόν
2 μικρά λεμόνια
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ή σε γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το τζίντερ και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά, και στην συνέχεια τις πιπεριές και το καρότο, να σωταριστούν λίγο και αυτά. Έχουμε διαλύσει την μουστάρδα σε ένα ποτήρι με νερό, και με το μίγμα αυτό σβήνουμε το φαγητό μας. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το χυμό απο τα λεμόνια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά περίπου, ώσπου να βράσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι που έχουμε αφήσει για 30 λεπτά σε κρύο νερό, και στην συνέχεια έχουμε βράσει για 5 λεπτά, σε μπόλικο νερό.