Cooktherapy.gr
Συνταγή:Τσιπούρα σε λαδόκολλα με λαχανικά
Μερίδες:6
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 50 '
Περιγραφή Είναι ένα νόστιμο πιάτο και το αφιερώνω στον φίλο μου Dimitris-m που αγαπάει τα ψάρια ιδιαίτερα!
Ετικέτες: Λεμονάτο, τσιπούρα, ψάρι
Υλικά
- 6 τσιπούρες των 350-500 γραμ.
- 2 ντοματες μέτριες ώριμες
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 μέτριο καρότο
- 1 φρεσκο κρεμμυδάκι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο σέλινο,λιγο σέλερρυ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
- τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- πιπέρι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια.Τα αλατίζετε,βαζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σε ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα
- Πλένετε τα λαχανικά,τα ψιλοκόβετε καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατιζετε όλα μαζί.
- Κομματιάζετε την δάφνη και μαζί με λίγο μίγμα λαχανικών(της συνταγής) τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος επάνω στο κάθε ψάρι
- Περιχύνετε την καθε μία τσιπούρα με μια κουταλιά ελαιόλαδο πάνω από τα λαχανικα και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα.
- προαιρετικά τα περιχύνετε με λαδολέμονο και ρίγανη που τα εχετε χτυπήσει καλα με λιγο αλάτι (εγώ το κάνω πάντα ετσι,εσεις αν δεν τα θέλετε ξυνούλικα παραλείψτε το λαδολέμονο)
- Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά και τα συνοδευετε με κουνουπίδι σαλάτα ή μαρούλι σαλάτα με άνηθο και ξύδι.
- ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ