Cooktherapy.gr
Συνταγή:Καλαμαράκια με μακαρόνια βίδες
Μερίδες:4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος 35 '
Περιγραφή
Καλαμαράκια κονσέρβας με μακαρονάκι, εύκολο, γρήγορο και απόλαυστικό πιάτο.
Ετικέτες: καλαμαράκια, μακαρόνια, σάλτσα
Υλικά
- 1 κουτί καλαμαράκια κονσέρβας
- 1/2 κιλό μακαρόνια βίδες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2/3 ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο
- 2 ώριμες μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομένες
- 1/2 κουταλιά τοματοπελτέ
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 - 3 κλαδάκια σέλινο
- νερό
Εκτέλεση
- Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι,
- Ρίχνουμε τις τομάτες, τον πελτέ, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι, 2 φλυτζάνια νερό και, αν θέλουμε το χυμό από τα καλαμάρια, αλλιώς 1 φλυτζάνι ακόμη νερό,
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά,
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε συχνά στην αρχή,
- Αν δούμε ότι τα μακαρόνια μας έχουν πιεί το νερό απλώς προσθέτουμε λίγο,
- Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα μακαρόνια, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά,
- Σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε σχεδόν αμέσως.