Cooktherapy.gr

Συνταγή:Παραδοσιακές Χυλοπίτες ( με αυγά)


Μερίδες:10
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 200 '
Περιγραφή

Τις χυλοπίτες τις φτιάχνουμε καλοκαιρινή εποχή για να στεγνώσουν. Μόλις φτιαχτούν χρειαζονται ένα χώρο για να αερίζοντε και να στεγνώσουν σκεπασμένες με τούλι για να προστατεύονται(π.χ το κρεββάτι σε υπνοδομάτιο που δεν χρησιμοποιήται, με ανοιχτες μπαλκονόπορτες και κλειστα ρολλά τοσο ώστε να αερίζονται).
Αυτό πέρνει 3 έως 4 μέρες να γίνει, αλλιως θα μουχλιασουν ή θα πιάσουν ψείρες. Η μητέρα μου τις διατηρεί όλο το χειμώνα σε πάνινη θήκη!!, εγώ προτιμώ τα αεροστεγή  βάζα.
Εναλλακτικά το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στο φούρνο στους 50 βαθμούς περίπου για αρκετές ώρες, ίσως 4.


Ετικέτες: χυλοπίτες, αυγά, παραδοσιακό

Υλικά


Εκτέλεση