Cooktherapy.gr
Συνταγή:Ρεβίθια γιαχνί
Μερίδες:4
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος 120 '
Περιγραφή Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά
Ετικέτες: Όσπρια
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια σπαστά
- Μπόλικο σέλινο ψηλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψηλοκομμένο
- 1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη
- 60 γρ σάλτσα ντομάτας
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε νερό από το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν.Όταν βράσουν για 30 λεπτά περίπου τους αλλάζουμε νερό και τα ξαναβάζουμε στην φωτιά. Λίγο πριν να είναι έτοιμα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε στο σέλινο την τριμμένη ντομάτα το χυμό λεμονιού την σάλτσα ντομάτας τα ανακατεύουμε 2-3 φορές και τα ρίνουμε στα ρεβύθια μας. Τα αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά και να δέσει η σάλτσα τους.