Cooktherapy.gr
Συνταγή:Κοτοπιτάκια
Μερίδες:πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 45'
Χρόνος ψησίματος 20 '
Περιγραφή Από τότε που μου έδωσαν τη συνταγή τα φτιάχνω συνέχεια γιατί εξαφανίζονται.
Ετικέτες: αλμυρό, πίτα κοτόπιτα
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
1 στήθος κοτόπουλο
Μπεσαμέλ
2 κουταλιές βιτάμ
3 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές Φιλαδέλφεια
100 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
- 1. Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κοματάκια.
2. Κάνουμε τη μπεσαμέλ (έχω γράψει παλιότερα πως γίνεται) και ρίχνουμε μέσα την παρμζάνα και το τυρί.
3. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας χωρίς να αφαιρέσουμε τη ζελατίνα από κάτω γιατί βοηθάει στο τύλιγμα.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και κόβουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στα 6 έχοντας το φύλλο στο φάρδος.
5. Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 φύλλα και διπλώνουμε πρίπου 1 και μισή φορά.
6. Βάζουμε τα ρολά στο ταψί και αφήνουμε λίγες ώρες να σφίξει στο ψυγείο.
7. Αφού το βγάλουμε τα κόβουμε ανά 3 πόντους περίπου το αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.