Cooktherapy.gr

Συνταγή:Αφιέρωμα στο κυδώνι


Μερίδες:1 κιλό γλυκό
Χρόνος ετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος 60 '
Περιγραφή

Το κυδώνι είναι το μόνο φρούτο που δύσκολα τρώγεται ωμό. Είναι πλoύσιο σε βιταμίνες Α και Β.
Όταν κόβουμε το κυδώνι σε κομμάτια και το βράζουμε με νερό, έχουμε ένα αφέψημα τονωτικό και στυπτικό που χρησιμοποιείται σε περίπτωση οδυνηρής πέψεως ή ελαφράς διάρροιας.
Το ζελέ του κυδωνιού είναι εξαιρετικό για τα παιδιά που είναι ευπαθή σε φαρυγγίτιδες και για εκείνους που έχουν εντερικές διαταραχές.
Τα κουκούτσια των κυδωνιών είναι πολύ μαλακτικά για το στήθος και το βήχα. Τα βράζουμε  με λίγο νερό και ζάχαρη και πίνουμε το χυμό τους.


Ετικέτες: Γλυκό κουταλιού

Υλικά


Εκτέλεση