Cooktherapy.gr
Συνταγή:Γλώσσες σε λαδορίγανη ψητές
Μερίδες:4
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος 20 '
Περιγραφή
Ένα νόστιμο φαγητό, απλό, διαίτης και πολύ αγαπητό και στα μακρά παιδιά
Ετικέτες: ψάρι, γλώσσα, δίαιτα, ελαφρύ, παιδικό γεύμα
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας φρέσκα ή κατεψυγμένα
- Λάδι
- Ρίγανη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ψάρια. Στις φρέσκιες γλώσσες αφαιρούμε την πέτσα τους, γιατί είναι τραχιά, πιάνοντας από ην ουρά τους και σηκώνοντας-τραβώντας την πέτσα προς το κεφάλι. Αυτό μπορούμε να το ζητήσουμε και από τον ιχθυοπώλη μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε περίπου ¾ κούπας ελαιόλαδο. βάζουμε τα φιλέτα και τα γυρίζουμε και από τις δυο μεριές να πάρουν λάδι. Ρίχνουμε ρίγανη και αλάτι.
- Δεν προσθετουμε καθολου νερό.
Το βάζουμε στο φούρνο για 20’ περίπου. Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε μεριά .
- Στο τέλος, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.