Cooktherapy.gr
Συνταγή:Σολομός μαριναρισμένος
Μερίδες:2
Χρόνος ετοιμασίας: 1500'
Χρόνος ψησίματος 40 '
Περιγραφή Κατόπιν αιτήματος για μία συνταγή με σολομό...
Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού (ολόκληρη την πλευρά, περίπου 600-700γρ)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ροζέ κρασί δεξαμενής, (χρησιμοποιούμε δηλαδή ροζέ κρασί που δεν έχει υποστεί παλαίωση σε βαρέλι)
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού διαφόρων χρωμάτων
- 1 κ.σ. σουμάκ (κοφτή κουταλιά)
- 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή κουταλιά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το κρασί, το σουμάκ και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε το φιλέτο σ' ένα μικρό γυάλινο σκεύος με καπάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα έτσι ώστε να πάει παντού για να σκεπάσει το ψάρι και κλείνουμε το καπάκι.
Βάζουμε το γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για 24 ώρες. (Στο ενδιάμεσο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το ανακινούμε).
Μετά από 24 ώρες το βγάζουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα.
Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολας σ' ένα ταψί όχι πολύ μεγαλύτερο από το φιλέτο, το οποίο τοποθετούμε έτσι ώστε το δέρμα του να ακουμπά στη λαδόκολα.
Περιχύνουμε το σολομό με το μείγμα μέσα στο οποίο τον μαρινάραμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να γυρίσουμε το φιλέτο, μέχρι να εξατμιστεί όλη η μαρινάδα.
Σερβίρουμε μόνο το κρέας του ψαριού το οποίο ξεχωρίζει εύκολα, αφού το δέρμα του θα μείνει κολλημένο πάνω στη λαδόκολα.
Συνοδεύουμε με το ροζέ κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαρινάρισμα, σερβίροντάς το σε χαμηλή θερμοκρασία.